25 april 2024
fredag, 06 mars 2020 13:30

Arwidsro säljer till Estea i Karlstad

Skrivet av 

 

 


Esteas helägda dotterbolag och alternativa investeringsfond, Estea Sverigefastigheter 3 AB, har förvärvat för 90 Mkr Arwidsros fastighet Björnen 12, omfattande 3.756 kvm på Drottninggatan 28 i centrala Karlstad.



Esteas helägda dotterbolag och alternativa investeringsfond, Estea Sverigefastigheter 3 AB, har förvärvat fastigheten Björnen 12 på Drottninggatan 28 i Karlstad till ett underliggande fastighetsvärde om cirka 90 Mkr. Säljare är Arwidsro Fastigheter AB. Planerat tillträde är den 2 april 2020.

Fastigheten är belägen i bra mikroläge centralt i Karlstad och är direkt angränsande till en av fonden ägd fastighet. Den ytmässigt största hyresgästen är Folkuniversitetet. Förvärvet omfattar 3.756 kvm uthyrningsbar yta och årliga kontrakterade hyresintäkter för fastigheten beräknas uppgå till cirka 8,8 Mkr.

– Förvärvet är i linje med fondens inriktning mot direkt eller indirekt statligt eller kommunalt finansierade hyresgäster och stärker närvaron i centrala Karlstad, där vi skapar en effektiv förvaltningsenhet, säger Johan Eriksson, vd för Estea AB.

Arctic Securities har agerat köprådgivare i affären, Wistrand Advokatbyrå har agerat legal rådgivare och WSP har agerat teknisk rådgivare.