27 maj 2020
måndag, 09 mars 2020 12:04

Castellum bygger testbana på Säve flygplats

Skrivet av 

 

 


Castellum har målsättningen att skapa ett av Nordens modernaste och största logistiknav på Säve flygplats. Illustration: White arkitekter

Castellum har tecknat ett 3-årsavtal med en västsvensk fordonstillverkare som kommer att bedriva testverksamhet och utveckling av autonoma tunga fordon och elfordon på Castellum Säve (Säve flygplats).


– Att kunden väljer att köra sin testverksamhet av tunga fordon hos oss på Castellum Säve visar tydligt vad vi menar med vår vision att vara en värd bortom det förväntade. Vi hälsar dem välkomna och ser fram emot att tillsammans utveckla området för framtidens verksamheter, säger Mariette Hilmersson, vd för Region Väst på Castellum.

Testverksamheten kommer att vara placerad i befintliga lokaler och testbanan är en del av den numera stängda landningsbanan.

Valet att skapa en testbana för tunga fordon på Castellum Säve ligger helt i linje i med Castellums stora expansionsplaner för området med målsättning att skapa ett av Nordens modernaste och största logistiknav, och ett område för innovation och utveckling med fokus på hållbara transporter och mobilitet.