13 maj 2024
onsdag, 11 mars 2020 13:33

Hotell/butiker till salu för 12,23 Mdr i Mayfair

Skrivet av 

 

 


Exklusiva The Westbury Hotel ligger på 37 Conduit Street, i Mayfair, London.



Cola Holdings, ägaren till The Westbury Hotel, har gett Savills uppdraget att sälja en stor och exklusiv investeringsportfölj i Mayfair i London, bestående av The Westbury Hotel  med 225 rum, Burberry-butiken på Bond Street och Washington House, en fantastisk fristående byggnad uthyrd till Conduit Club.

Efter att ha ägt hotellet i över 20 år har Cola-Holdings nyligen fått ett bygglov för att bygga om den befintliga hotellbyggnaden, dels med en förlängning av en bakre huskropp,dels en ombyggnad av sjätte och sjunde våningen, dels en nybyggnad av en åttonde våning. En ombyggnad av The Westbury Hotel ger större rum och ett antal exklusiva sviter. Ombyggnad kan skapa ett landmärkehotell på Londons mest profilerade lyxläge. Portföljen förväntas säljas för över 1 miljarder pund, cirka 12,23 Mdr kr.

Anthony Selwyn, Co-Head Global Retail på Savills, som har rådgivit Cola-familjen i över tio år, säger i en kommentar:
– Det är extremt sällsynt att ett projekt kommer ut på marknaden med en exceptionell hotellutvecklingspotential med befintlig retail med prime läge i Londons Mayfair. Vi förväntar oss att investerare från hela världen ska lägga konkurrenskraftiga bud för denna fantastiska trofé i London.

Robert Stapleton, direktör för Savills EMEA Hotels, tillägger:
– Försäljningen av The Westbury ger en möjlighet förvärva ett av Londons mest eftertraktade hotell med ett stort bygglov som gör att hotellet kan byggas om och utvidgas väsentligt för att skapa ett av Londons finaste hotell som passar det fantastiska läget i Mayfair.