14 maj 2024
onsdag, 11 mars 2020 14:40

Catella köper i Nederländerna för 558 Mkr

Skrivet av 

 

 


Catella IM Benelux (CIMB) köper en fastighet i Nieuwegein, nära Utrecht, som är en tidigare kontorsbyggnad för cirka 24 MEUR. Den förvärvade består av två byggnader som kommer att omvandlas till 141 lägenheter med en total ytarea om  7.365 kvm.



Catella IM Benelux (CIMB) har förvärvat tre helt uthyrda hyrda och ombyggda bostadsprojekt i de nederländska städerna Nieuwegein, Dordrecht och Rijswijk för Catella Dutch Residential Fund ll räkning till en köpeskilling om totalt 52 MEUR, cirka 558 Mkr. Säljare är Bouwhuis Group. Inköpen är i linje med Catellas strategi att utöka sin närvaro i delsegment av bostadsmarknaden, inklusive bostäder för unga yrkesverksamma och internationella studenter.

Fastigheten i Nieuwegein, är en tidigare kontorsbyggnad belägen på Marconibaan 5-55 i distriktet Plettenburg, som förvärvas för cirka 24 MEUR.
Den består av två byggnader som kommer att omvandlas till 141 lägenheter med en total ytarea om 7.365 kvm, 181 parkeringsplatser och 53 förråd. Nieuwegein ligger nära Utrecht, en av de snabbast växande universitetsstäderna i Nederländerna, cirka 35 km söder om Amsterdam. Det konverterade bostadsprojektet planeras att färdigställas till andra hälften av 2020. Fastigheten ligger nära ett ett köpcentrum och lätt tillgängligt via kollektivtrafiken. Tack vare dessa bekvämligheter, storleken på lägenheterna och deras centrala läge förväntas detta projekt vända sig till unga yrkesverksamma, och internationella studenter. De större enheterna är mer lämpade för par och ensamstående föräldrar, främst i åldersgruppen under 30 år.

Catella IM Benelux (CIMB) har också förvärvat en fastighet om cirka 2.500 kvm på Johan de Wittstraat i Dordrecht för cirka  6 MEUR. Fastigheten består av bostäder, kontor och detaljhandel. Fastigheten ligger nära det gamla centrumet i Dordrecht, en stad med 119.000 invånare, söder om Rotterdam. Byggnaden, från 1997, har omvandlats till 19 lägenheter om 1.855 kvm samt ett kontor och 12 parkeringsplatser. Projektet är redan slutfört och helt uthyrt.

Catella IM Benelux har även köpt en tredje fastighet i Rijswijk för cirka 22 MEUR.
Fastigheten, belägen på Doktor H. Colijnlaan, kommer att omvandlas till ett bostadskomplex med 128 lägenheter på en total yta på 5.556 kvm, inklusive 128 parkeringsplatser och 36 förråd. Skolor och ett köpcentrum ligger i närheten och det finns god tillgång till kollektivtrafik. Lägenheterna kommer finnas i åtta våningar och inkluderar 111 tvårumslägenheter samt 17 studior. En del av studiorna och lägenheterna kommer att erbjudas som sociala bostäder medan resten bostäderna riktas till unga yrkesverksamma.

Voas Brouns, CEO, Catella IM Benelux, säger:
– Det finns en enorm efterfrågan i hela Nederländerna efter högkvalitativa och prisvärda bostäder för unga yrkesverksamma och studenter inom den privata hyresektorn, men utbudet är mycket bristfälligt. Catella IM Benelux ökar sina investeringar i dessa segment för att minska bostadsbristen. Alla tre fastigheterna ligger i städer med gynnsam demografi och med bostäder av hög kvalitet i Nieuwegein, Dordrecht och Rijswijk.