29 april 2024
torsdag, 12 mars 2020 12:11

Eurocommercial stänger 8 köpcentrum i Italien

Skrivet av 

 

 


Fiordaliso är Eurocommercials största italienska köpcentrum, omfattande 74.210 kvm med 129 butiker, i Milano.



Den italienska regeringen undertecknade ett dekret den 11 mars 2020, som kräver att alla köpcentrum och detaljhandelsplatser i Italien kommer att stängas fram till 25 mars 2020, dock inte för för livsmedelsbutiker och apotek. Detta påverkar Eurocommercials åtta italienska köpcentra som är Carosello, Collestrada, Cremona Po, Curno, Fiordaliso, I Gigli, I Portali och Il Castello, som nu är stängda från den 11 mars.

Sedan de ursprungliga handelsbegränsningarna infördes under de två föregående helgerna i Lombardiet och Veneto har Eurocommercial varit i regelbunden kommunikation med sina hyresgäster. I detta sammanhang granskar Eurocommercial krav om uppskjutande av hyror från hyresgäster från fall till fall och Eurocommercial har beslutat att bevilja ett antal hyresutbetalningar för andra kvartalet 2020. Hyror betalas vanligtvis kvartalsvis i förväg, men för berörda hyresgästers hyror för det andra kvartalet 2020 faktureras dessa per månad.

Eurocommercial kommer att fortsätta att övervaka situationen med tanke på att hälsa och säkerhet för bolagets anställda och partners är en prioritering.

Eurocommercial Properties, grundat 1991, är noterat på  Euronext. Eurocommercial äger och driver nu 28 köpcentrum i Belgien, Frankrike, Italien och Sverige, med en totalt fastighetsvärde om cirka 4,1 miljarder euro, cirka 44,4 Mdr kr.