24 april 2024
torsdag, 12 mars 2020 14:48

Storvarsel inom hotellbranschen

Skrivet av 

 

 


Hotellbokningar rasar särskilt i Stockholm. Clarion Hotel Sign är med sina 558 rum, Stockholms största hotell. Hotellet, som uppfördes av Skanska vid Norra Bantorget är ritat av arkitekten Gert Wingårdh. Invigning av Clarion Hotel Sign skedde den 15 februari 2008.



Färsk statistik från Benchmarking Alliance, som Visitia refererar till, visar att hotellbokningarna i Stockholm har rasat med 39 procent under måndag–onsdag den här veckan jämfört med samma dagar i fjol. För konferensanläggningarna i riket är läget ännu värre, minus 64 procent. Och det var innan beskedet om mötesförbudet som kom på onsdagen.

 

Närmare 7.000 har redan fått besked om att jobbet försvinner från en hotell- och mötesbransch i jättekris. Antalet konferensgäster har på några dagar rasat med 64 procent.

– Därtill vet vi i nuläget att vi kommer att få in ytterligare 3.500 varsel innan veckans slut, de siffrorna har vi justerat upp bara i dag, säger Hotell- och restaurangfackets ordförande Malin Ackholt, till Svenska Dagbladet.

– Det är totalt nattsvart, säger branschorganisationen Visitas vd Jonas Siljhammar.