31 maj 2020
måndag, 16 mars 2020 15:20

Anders Candell, ny chef för Skanska IT

Skrivet av 

 

 

 

 

 


 

Rekryteringen av Anders Candell (bilden) innebär att han den 17 augusti 2020 blir ny Senior Vice President för IT på Skanska AB.

Anders Candell
har stor erfarenhet av internationella IT-organisationer och deras bidrag till skapandet av affärsvärde. Anders kommer närmast från rollen som CIO på Telia Company AB, dessförinnan har han varit CIO på Stora Enso, Tele2 samt innehaft flertalet olika roller på Outokumpu Oyj.

Han kommer att rapportera till Skanskas finansdirektör Magnus Persson.

– Jag välkomnar Anders till Skanska och är övertygad om att hans kunskaper och erfarenheter kommer att kunna utveckla vår IT-verksamhet på ett positivt sätt. Anders vana av att leda stora, komplexa IT-organisationer och förmåga att länka IT-verksamheten till affären passar Skanska mycket bra, säger Magnus Persson.

– Det är med stor glädje och nyfikenhet jag ser fram emot att börja att arbeta på Skanska, som är ett välskött svenskt företag ansedd som en god arbetsgivare. Då den tekniska utvecklingen just nu driver förändringar i alla industrier i både produkter och verksamhetsprocesser ser jag att jag med min erfarenhet som CIO i både processindustrin och inte minst inom telekommunikationsindustrin kan bidra till att Skanska kan effektivisera och förbättra både sin verksamhet och sin kundlivscykel, säger Anders Candell.