25 maj 2020
tisdag, 17 mars 2020 10:30

Michael Byrgesen Hansen, ny chef för Heimstaden Danmark

Skrivet av 

 

 

 

 

 


 

Heimstaden utnämner Michael Byrgesen Hansen (bilden), 53, till ny landschef för Danmark. Han har arbetat i Heimstaden sedan den 1 april 2019 som chef för kapitalförvaltning och han har varit den tillförordnad landschef sedan januari 2020.

Michael Byrgesen Hansen
har lång erfarenhet från fastighets- och fastighetsförvaltningsindustrin från olika inhemska och internationella företag. Innan han började på Heimstaden verkade han 14 år med INGKA-gruppen, dels som utvecklingschef i Europa, dels som verkställande direktör i Spanien, dels som europeisk regional kapitalförvaltare.

Heimstaden Danmark har vuxit snabbt i Danmark under de senaste åren, särskilt efter förvärvet av Nordic Property Management i oktober 2017. Idag förvaltar Heimstaden Danmark en portfölj med 136 fastigheter och 10 utvecklingsprojekt omfattande totalt cirka 10.000 bostäder och 165 kommersiella enheter. Den danska organisationen  har cirka 125 anställda på kontor i Köpenhamn och på kontor i Horsens.

– Heimstaden Danmark har haft en imponerande tillväxt under de senaste åren och vi går nu in i en ny och spännande fas, där vi kommer att fortsätta fokusera på att säkra en bostadsportfölj på den danska hyresmarknaden med kundservice över hela värdekedjan. Det är ett arbete som vi redan är i full gång med och som jag ser fram emot att ägna mer fokus på detta arbete, säger Michael Byrgesen Hansen.

– Vi är glada över att Michael anställdes som den starkaste kandidaten efter en grundlig rekryteringsprocess. Han är redan helt anpassad till vår kultur och vår vision om Friendly Homes och vi ser fram emot att utveckla företaget ytterligare tillsammans med Michael, säger Patrik Hall, vd för Heimstaden.

Rekryteringen av  Michael Byrgesen Hansens efterträdare som chef för Asset Management för Danmark har påbörjats.