27 maj 2020
tisdag, 17 mars 2020 11:58

Specialfastigheter hyr av Lundbergs i Linköping

Skrivet av 

 

 


LINK Business Center i Linköping rymmer totalt cirka 13.500 kvm uthyrningsbar yta samt garage som beräknas vara klart för inflyttning under andra halvåret 2021I takt med att LINK Business Center växer  i Linköping tecknas avtal med kommande hyresgäster. Den senaste i raden är Specialfastigheter som tecknat avtal med Lundbergs Fastigheter om totalt 749 kvm. LINK Business Center rymmer totalt cirka 13.500 kvm uthyrningsbar yta samt garage som beräknas vara klart för inflyttning under andra halvåret 2021. Det betyder att Specialfastigheter flyttar från Innerstaden 1:13, ägd av Statens Fastighetsverk. Fastigheten Innerstaden 1:13  rymmer även Linköpings slott och landshövdingens residens.

Statligt ägda Specialfastigheter äger och förvaltar flera av landets säkraste fastigheter och har idag delat huvudkontor mellan Linköping och Stockholm. Från och med 1 augusti 2022 kommer kontoret i Linköping att finnas i LINK Business Center. Specialfastigheter kommer att flytta in på det översta våningsplanet med härlig utsikt över Linköping. Avtalet är tecknat på drygt 6 år och nu påbörjas arbetet med att utforma ett aktivitetsbaserat kontor som ska ge medarbetarna bästa möjliga förutsättningar och arbetsmiljö.

– Vi är väldigt glada över förtroendet och att få vara en del av Specialfastigheters förändringsresa när de går från traditionellt till aktivitetsbaserat kontor. Det nya kontoret i LINK Business Center kommer att erbjuda en fantastisk arbetsmiljö, säger Daniel Andersson, marknadsområdeschef Linköping på Lundbergs Fastigheter. Dessutom är Specialfastigheter ett intressant bolag som bidrar till den bredd och spännande mix som vi vill skapa i LINK Business Center.

Specialfastigheter har idag närmare 160 medarbetare över hela landet.

- Vi är mycket glada över att få flytta in i nya fräscha lokaler som bättre stödjer oss i våra olika funktioner, samtidigt som våra krav på säkerhet tillgodoses. Vi har vuxit ur våra nuvarande lokaler i Linköping och läget för det nya kontoret, nära Resecentrum, är optimalt då vi har verksamhet i hela landet. Nu ser vi verkligen fram emot att få utforma ett kontor anpassat efter oss och våra behov, säger Specialfastigheters vd Åsa Hedenberg.

Förutom Specialfastigheter är Danske Bank och Academic Work klara hyresgäster i LINK Business Center.