5 maj 2024
tisdag, 17 mars 2020 18:42

Unionen säljer på Östermalm till Genesta

Skrivet av 

 

 


Repslagaren 34, ägt av fackförbundet Unionen på Linnégatan 18, uppfördes för Svenska Industritjänstemannaförbundet mellan åren 1955 och 1966. Fastigheten renoverades med bland annat helt nya kontorslösningar och installationer 1999. Byggnaden består av kontorsytor i 8 plan. I gatuplan finns en restaurang och bar med en med en  uteservering sommartid samt en butik. I fastigheten finns också ett garage med 45 parkeringsplatser.







Genesta har ingått avtal om att köpa kontorsfastigheten Repslagaren 34 i centrala Stockholm. Förvärvet görs av Genestas fond GNRE Fund III och säljare är Klara Norra Fastigheter AB, som är ett av fackförbundet Unionen helägda fastighetsbolag som äger och förvaltar fastigheter i Stockholm. Den 6.200 kvm stora fastigheten ligger i korsningen Linnégatan och Majorsgatan på Östermalm och bland hyresgästerna finns bland andra försäkringsbolag, fastighetsbolag och kapitalförvaltare, där Futur Pension (före detta Danica Pension) hyr den enskilt största ytan.

 

Repslagaren 34, med sitt utmärkta läge och mix av hyresgäster gör att förvärvet passar perfekt in i vår fonds strategi, säger Genestas vd David Neil.

Det är det andra köpet Genesta gör på kort tid. Den 2 mars förvärvades fastigheten Filmstaden 23 i Råsunda, Solna. – Med Repslagaren 34 och Filmstaden 23 på plats, fortsätter vi nu att bevaka intressanta objekt på den nordiska marknaden, säger David Neil.

Roschier och PWC var Genestas rådgivare under transaktionen.