27 maj 2020
onsdag, 18 mars 2020 12:32

Balder redovisar värde på intäkter från hotell

Skrivet av 

 

 


Balder köpte i februari 2015 hotellfastigheten Snöflingan 3 med operatören Courtyard by Marriott Stockholm. Hotellfastigheten, som ligger på Kungsholmen, nära Rålambshovsparken, såldes av Invesco European Hotel Real Estate för 670 Mkr.


Balder har fått frågor om hur stor andel av Balders hyresintäkter och värde som kommer från hotell. Balder säger i ett pressmeddelande:

– För att vi, vid kommande investerarmöten, ska kunna dela informationen vill vi kommunicera att hotellandelen 2019 motsvarade cirka 8 procent av hyresintäkterna och det totala värdet.

Balder äger drygt 50-tal hotellfastigheter i Sverige, Danmark, Finland och Tyskland.

Under torsdagen forsatte fastighetsaktier rasa på börsen. Vid lunch hade aktien i Balder rasat med drygt 10 procent till 237 kr.  Den 19 februari stod aktie som högst i 533 kronor. Sedan årsskiftet har aktien rasat med cirka 45 procent, vilket kan jämföras med Pandox som har rasat med 71 procent och Scandc Hotels med som störtdykt med 76 procent sedan årsskiftet.

I en kommentar
kan sägas att ingen vet idag när länder öppnar gränser och flygtrafik fungerar åter. Det kan dröja länge och först när ett fungerande vaccin mot corona finns i marknaden kommmer aktiekurserna att öka kraftigt.

Ett fåtal patienter som har corona i Sverige har för första gången fått testa en experimentell medicin. Remdesivir är inte en godkänd medicin men kan ges efter att Läkemedelsverket lämnat sitt godkännande. Professor Anders Sönnerborg, som är ordförande  i Referensgruppen för antiviral  terapi, är försiktigt optimistisk.  Han säger till Sveriges Radios Ekot:  
– Ja, man vet ju att Remdesivir har en väldigt bra effekt i provröret både på detta virus och dess släktingar. Man  vet också att läkemedlet har effekt på SARS-viruset och Mersviruset. SF