2 april 2020
måndag, 23 mars 2020 11:33

Fältsjukhus byggs på Stockholmsmässans ytor

Skrivet av 

 

 


Fältsjukhuset i Stockholmsmässans lokaler i Älvsjö kommer ha 30 intensivvårdsplatser.

 

 


Ett fältsjukhus uppförs vid Stock holmsmässan i Älvsjö i södra Stockholm. Det handlar om ett komplett    
sjukhus med intensivvårdsplatser, skriver Region Stockholm i ett  pressmeddelande. Bygget, som påbörjas under dagen, sker i samarbete med Försvarsmakten. Från början var tanken att sjukhuset skulle byggas vid den militära flygbasen Ärna i Uppsala, men på inrådan av Socialstyrelsen har det nu omdirigerats.   

Socialstyrelsen anser att resurserna behövs bäst i Älvsjö. Sjukhuset kommer ha 30 intensivvårdsplatser, enligt TT. För att förstärka beredskapen mot coronautbrottet så kommer Stockholmsmässans lokalytor göras tillgängliga för uppförande vårdplatser.

Stockholms Handelskammare menar att det var ett självklart beslut att möjliggöra för insatsen som innebär att Stockholmsmässans lokalytor görs tillgängliga för Region Stockholm för att uppföra vårdplatser. Stockholmsmässan är Nordens största mäss- och kongressanläggning och ägs sedan 1964 tillsammans av Stockholms Handelskammare och Stockholms stad.


– Hela regionen står inför en extraordinärt stor utmaning som kräver ledarskap, mod och samarbete. För oss är det självklart att i denna prövande tid hjälpa till på alla sätt vi kan, säger Andreas Hatzigeorgiou, vd på Stockholms Handelskammare och vice ordförande för Stockholmsmässan.

Han fortsätter:
– Det är av största vikt, för huvudstadsregionen och hela landet att vi stärker vår förmåga att möta coronapandemin för att minska risken för mänskligt lidande. Vi har verkat för regionens välmående under 120 år i såväl bättre som svårare tider och det tänker vi fortsätta göra.