2 april 2020
tisdag, 24 mars 2020 11:40

CBRE rådgivare åt Aberdeen i Göteborg

Skrivet av 

 

 


AF Gruppen har utvecklat och byggt kontorshuset Glasiären, om 12.500 kvm, i Kvillebäcken, Göteborg. AF Gruppen sålde Glasiären till Aberdeen i december 2015.

 CBRE har haft uppdraget från Aberdeen Standard Investments att hyra ut en vakant lokal om cirka 1.870 kvm i fastigheten Glasiären, med adressen, Borstbindaregatan 12, Göteborg. Nu kan CBRE meddela att Polisen har valt att flytta till denna lokal.

Michaela Capkova
på CBRE, som ansvarat för projektet, kommenterar:
– Det har varit ett mycket spännande projekt, Glasiären är en attraktiv fastighet att jobba med och det är så roligt att Polisen nu har valt att flytta till denna fina lokal. Det har varit ett mycket bra samarbete genom hela projektet med Aberdeens Fund Manager Karin Barkvall och vi tackar vår kund Aberdeen för ett fint uppdrag.

Polisen har sökt lokaler för att kunna få plats för sin expanderande verksamhet i Göteborg innan deras nya central vid Hisings Backa är klar.

– Vårt nya kontor blir anpassat till vår verksamhet och ger oss bättre möjlighet att fortsätta utvecklas och växa. Vi ser fram emot att flytta till nya, moderna lokaler, säger Pål Sjölander, chef på Polisens lokalförsörjningsgrupp.

Karin Barkvall,
Fund Manager på Aberdeen säger:
– Vi är mycket glada och stolta att Polisen valt att flytta till Glasiären. Båda parter har ett hållbarhetsperspektiv på lokalfrågorna och ett grönt hyresavtal är tecknat. Fastigheten är BREEAM-In-Use certifierad med betyget Excellent och under våren kommer även solceller att installeras på fastigheten. Vi ser framemot ett gott samarbete framöver och hälsar Polisen varmt välkommen.

Fastigheten Glasiären som ligger på Borstbindaregatan 12 på Hisingen, vid Vågmästareplatsen har en strategisk placering för Polisen. Fastigheten ligger nära till polisstationen på Vågmästaregatan.

Fastigheten Glasiären
Glasiären erbjuder cirka 12.500 kvm uthyrningsbar yta som nybyggdes i 2015. Fastigheten har en långsträckt, kompakt huskropp i fem våningar och en unik närmast obruten fasadyta helt i glas. I huset finns ett gym, en ICA Nära butik och bibliotek. Andra hyresgäster är till exempel en läkarmottagning och Arbetsförmedlingen. Den prisbelönta Kville Saluhall ligger direkt tvärs över gatan. Fastigheten ägs av ett dotterbolag till Nordea Liv & Pension.

AF Gruppen har utvecklat och byggt kontorshuset Glasiären, om 12.500 kvm, i Kvillebäcken, Göteborg. AF Gruppen sålde Glasiären till Aberdeen i december 2015.