Skriv ut denna sida
onsdag, 25 mars 2020 09:27

Försäljning av Karlatornet skjuts på framtiden

Skrivet av 

 

 


Nu skjuts den stora entreprenaden om cirka 6 Mdr kr på framtiden. Karlatornet i Göteborg är tänkt att bli 73 våningar och 245 meter högt, och det ska ska innehålla cirka 95.000 kvm och drygt 600 lägenheter, ett Clarion-hotell med 300 rum, drygt 8.000 kvm kontor- och handelsytor samt en utsiktsplats. Arkitekt: Skidmore, Owings and Merrill

 


 



Genomförandet av försäljningen av Karlatornet, som skulle ha skett i dagarna, skjuts på framtiden. Anledningen är det osäkra läget på den globala finansmarknaden orsakat av coronapandemin. Som en konsekvens minimerar Serneke aktiviteten i bygget av Nordens högsta hus.

Det var i mitten på januari i år som Serneke och Oaktree Capital Management nådde en överenskommelse om försäljning av 80-procent av Karlatornet, i stadsdelen Karlastaden på Lindholmen i Göteborg. Sedan dess har en process för att slutföra bankfinansiering och transaktionsdokumentation pågått som skulle ha avslutats under de första månaderna av 2020.
Se länk.

På grund av den oro som coronaviruset orsakat på den globala finansmarknaden, har Sernekes tilltänkta partner i projektet dock beslutat att skjuta det slutliga avtalstecknandet på framtiden.


– Det är självklart en besvikelse att vi nu inte kan hålla den tidplan för slutförandet av transaktionen som vi hade satt upp. Men den situation som uppstått i världen råder vi inte över och vi ser hur den globala oron drabbar bransch efter bransch med allvarliga konsekvenser, säger Ola Serneke, vd och koncernchef för Serneke Group.

Serneke kommer som en konsekvens av det uppskjutna genomförandet av transaktionen omedelbart vidta åtgärder för att minimera aktiviteten i projektet.

Ola Serneke
säger:
– Vi är tvungna att ta ansvar för hela bolaget i den här situationen och tills vi har analyserat konsekvenserna av detta och hur utvecklingen framåt kommer att se ut måste vi vidta kraftfulla åtgärder. Det får konsekvenser direkt för de resurser som är knutna till projektet. En analys av dessa konsekvenser liksom av tidplanen återkommer vi med snarast möjligt.

Senaste från Redaktionen