27 maj 2020
fredag, 27 mars 2020 16:44

Ny storägare i proptechbolaget Pixery

Skrivet av 

 

 


Anna Nordström, medgrundare och vd för Pixery.
Proptechbolaget DIAKRIT säljer sin spinn-off Pixery till Wellstreet och skapar förutsättningar för att fortsätta tillväxtresan. Med hjälp av Pixerys interaktiva teknologi, kan användare visualisera sin bostad, sitt kontor eller sin kommersiella fastighet långt innan den är byggd. Pixery är marknadsledande inom sin nisch i Norden med kunder som JM, Bonava, OSOS, HSB, Peab, IKANO och Veidekke. Bolaget består idag av 33 medarbetare med kontor i Stockholm, Oslo och Bangkok med grundarna Anna Nordström (CEO) och Anders Karlsson (CTO) i spetsen.

DIAKRIT är en världsledande aktör inom 3D-visualiseringsprodukter, digitala försäljningsapplikationer och konsulttjänster för fastighetsbranschen. Under mitten av 2019 beslutade DIAKRIT att avknoppa sitt affärsområde som är specialiserat på nyproduktion till en egen startup inom koncernen. Spinoffen blev startskottet för proptech-bolaget Pixery.

Pixery har utvecklat ett antal SaaS-produkter för virtuella visningar av fastigheter. Bolagets digitala visualiseringslösningar bidrar till kortare försäljningstider, minskad osäkerhet, samt förhöjd upplevelse av att köpa eller hyra bostäder och lokaler.

Nu förvärvar Wellstreet en majoritetspost i Pixery från DIAKRIT flyttar Pixery sitt huvudkontor till The Factory som är Wellstreets 14.200 kvm stora teknik- och innovationshub i Häggvik, Sollentuna. Pixery blir därmed Wellstreets första investering inom proptech-segmentet.


– En global arbetsmarknad med talanger som rör sig fritt om i världen leder till att även fastigheter numera är en global affär. Samtidigt blir verklighetstroget och engagerande innehåll en nödvändighet för att nå den kundbas som växer fram med nästa generationens kunder. Wellstreets investering i Pixery är vårt första riktiga steg in i proptech och vi ser fram emot att ha Pixery på plats hos oss på The Factory, säger Jessica Rameau, partner och Chief Investment Officer på Wellstreet.

 

DIAKRIT är ett av världens ledande företag inom fastighetsmarknadsföring åt mäklarbranschen. I över 18 år har bolaget byggt upp en egen teknikplattform och strömlinjeformade processer som möjliggör att bolaget kan marknadsföra cirka 150.000 hem varje år. Utöver bostadsfoton och 3D planritningar i högsta kvalitet levererar DIAKRIT också drönartjänster, virtuell renovering och virtuella visningar till över 2.000 mäklare runt om i världen.

– Tillsammans med våra kunder vill vi fortsätta pusha gränserna inom fastighetsbranschen i takt med att branschen fortsätter sin digitala resa. Vi är mycket positiva till Wellstreet som nya ägare i vår fortsatta expansionsresa. Backade av Wellstreet och med Pixerys framstående tekniska plattform och know-how, har vi förutsättningar för att bli marknadsledande globalt, säger Anna Nordström, medgrundare och vd för Pixery.