19 april 2024
tisdag, 31 mars 2020 10:03

Skanska bygger 361 bostäder åt Stena i Göteborg

Skrivet av 

 

 


Skanska bygger åt Stena fastigheter cirka 38.000 kvm bostäder i flerbostadshus mellan sex och elva våningar höga i Ekebäckshöjd. Visionsbild: Stena Fastigheter

 

 

 


Skanska har tecknat avtal med Stena Fastigheter AB om att bygga flerbostadshus i Ekebäckshöjd, Göteborg. Kontraktet är värt cirka 550 Mkr, vilket kommer att inkluderas i orderingången för Sverige för det första kvartalet 2020.

Totalt kommer det att byggas 361 lägenheter, såväl bostadsrätter som hyresrätter, och husen kommer även att inrymma förskola och affärslokaler. Projektet omfattar 38.000 kvm och husen blir mellan sex och elva våningar höga. Ekebäckshöjd byggs i anslutning till Pennygången, med goda kommunikationer och service.

Relationsförvaltning är ett bärande tema för byggprojektet. Det innebär att driva frågor som är bra för kvarteret, området och människorna som bor eller jobbar där. Det görs tillsammans med hyresgäster, föreningar och offentliga aktörer. Hållbarhet står också i fokus och de nya husen ska certifieras enligt Miljöbyggnad, silvernivå.

Byggstart är planerad till det andra kvartalet 2020 och projektet ska vara färdigt under våren 2023.