2 juni 2020
tisdag, 31 mars 2020 10:32

Heimstaden köper 142 bostäder i Nederländerna

Skrivet av 

 

 


I Heimstadens nya team i Nederländerna ingår Robert-Jan Reeuwijk, Investment manager,  (sittande) och Henk de Bruijne, Investment Analys, (stående). Teamet leds av landschefen Eddo Rats. Se länk.

 

 


Heimstaden Bostad AB expanderar sin nederländska portfölj genom förvärv av 142 bostäder från DamBorg. Förvärvet om cirka 44 MEUR, cirka 486,6 Mkr, har slutförts.

Portföljen omfattar 62 bostäder i den hyresreglerade sektorn och 80 bostäder i marknadsektorn. Husen är spridda i totalt 21 fastigheter med egna lagfarter, 15 fastigheter finns i Rotterdam och 6 fastigheter finns i Amsterdam.

– Vi är glada över att ha nått detta avtal med Damborg. Vår vision är att vara ett vänligt och hållbart bostadsföretag för alla. Detta förvärv, med bostäder i såväl den reglerade som den liberala sektorn, passar perfekt till vår strategi, Robert-Jan Reeuwijk, Investment manager, Heimstaden Netherlands.

Heimstaden gick in på den nederländska marknaden år 2018 och bolaget har utökat sin portfölj till mer än 10.000 bostäder. Heimstaden Bostad har ett långsiktigt perspektiv och kommer under hela 2020 att etablera en egen ledning i flera regionkontor som kommer att förvalta en större delen av portföljen, inklusive de 142 bostäder som Heimstaden Bostad nu har köpt från DamBorg.

– För att uppnå vänliga hem för alla kunder måste vi vara en del av hela värdekedjan. Med en egen ledning etablerad är vi bättre positionerade för att förbättra kundtjänsterna och hållbara lösningar, säger Robert-Jan Reeuwijk.

För att utöka den nederländska bostadsportföljen etablerade Heimstaden hösten 2019 ett holländskt investeringsteam beläget i Amsterdam. Avtalet med DamBorg är det första förvärvet som slutfördes av det interna investeringsteamet i Heimstaden Nederländerna.