19 april 2024
onsdag, 01 april 2020 10:52

Heimstaden köper 2.023 bostäder i Nederländerna

Skrivet av 

 

 


Christian Fladeland, co-CIO i Heimstaden.

 

Heimstaden Bostad AB har förvärvat en holländsk bostadsportfölj bestående av 41 fastigheter med 2.023 bostäder och 60 kommersiella enheter samt angränsande parkeringsanläggningar. Portföljen består av totalt 138.900 kvm uthyrningsbar area. Den avtalade köpeskillingen är 375 miljoner euro, cirka 4.099 Mkr och transaktionen genomförs som ett köp av aktier. Transaktionen kommer initialt att finansieras genom befintliga kontanter samt genom eget kapitalbidrag från befintliga aktieägare, för att sedan ta ut en inteckningsfinansiering för en del av köpeskillingen.

Förvärvet passar bra med Heimstadens strategi att tillhandahålla prisvärda bostäder på platser med starka underliggande fundamenta och det kommer att stödja ytterligare operativa synergier i den nederländska verksamheten. Efter förvärvet kommer Heimstaden att ha en portfölj om cirka 12.600 bostäder i Nederländerna.

– Vi expanderar i Nederländerna och är glada över att vår lokala nederländska investeringsteam är igång och fungerar på ett utmärkt sätt och att det visar ett engagemang för att verka efter våra värderingar. I en tid av osäkerhet söker vi långsiktiga investeringar på bostadsmarknaden. Vi tror starkt på funadmenten på bostadsmarknaden, särskilt i Nederländerna, säger Christian Fladeland, co-CIO i Heimstaden.

– Denna portfölj stärker vår nederländska närvaro i de snabbast växande områdena i landet. Vi ser fram emot att erbjuda vänliga och prisvärda hem med omsorgsfull vård för våra kunder, säger Mattis Falkentoft, investeringschef på Heimstaden.

Heimstaden fick råd i transaktionen av advokatbyrån Loyens & Loeff.