25 maj 2020
torsdag, 02 april 2020 13:31

Index: Havstornet i Norrtälje är rest

Skrivet av 

 

 


Nu är har Index i Norrtälje hamn rest taket på Havstornet, som är 69 meter högt och därmed ett av de högsta husen i landet norr om Stockholm, med 23 våningar och 119 lägenheter. Foto: Rikard Björk

 

 

Patrik Mehks, vice vd för Index Residence.

 

Havstornet är ett av tre kvarter som Index Residence själva bygger i Norrtälje Hamn. Nu är taket rest på Havstornet, som är 69 meter högt och därmed ett av de högsta husen i landet norr om Stockholm, är 23 våningar och kommer att innehålla 119 lägenheter.

– Vi följer plan, men det är klart, det är alltid ett bra tillfälle att fira lite extra när huset är rest och taket är på, säger Patrik Mehks, vice vd för Index Residence.

Utsikten från översta våningen av Havstornet är magnifik. Vid klart väder ser man ytterskärgården därifrån.

Havstornet är byggt direkt på kajen i Norrtälje Hamn, cirka 15 meter från vattnet.

–  Intresset har varit och är, fortsatt stort. Vi har sålt 100 av de 119 lägenheterna redan. Vi genomför under rådande omständigheter, enskilda visningar. För varje våning vi byggt, har intresset bara ökat, säger Patrik Mehks.

En av anledningarna till det stora intresset, förutom utsikten, har varit kvalitén på projektet, med alltifrån vitvaror från Smeg till exklusivare materialval i dörrar, golv, kök och badrum.

– Det finns idag ett stort intresse för nyproducerat.  Men rätt nyproducerat. Något som är unikt, har kvalitet, och inte ser ut som allt annat, säger Patrik Mehks, och tillägger:

–  Jag tror mycket på Norrtälje Hamn. Nära natur, båt utanför dörren, ändå centralt, pendlingsavstånd till storstaden, men ändå en bit bort, fantastisk skärgård och en boendekostnad per kvadrat som är avsevärt lägre än vad motsvarande bostad kostar i Stockholm.

Havstornet är ett av tre kvarter som Index Residence själva bygger i Norrtälje Hamn.

Soltornet
, systertornet, som är några våningar lägre, är redan slutsålt och inflyttat. Havstornet är rest, har haft taklagsfest, och där har nu inredningsarbetet startat.

Slutligen Orangeriet, ett livsstilsboende med just orangeri, boulebanor, grillplatser och ett helt annat sätt att bo, har just börjat säljas. Byggstart beräknas till hösten 2020.