24 april 2024
fredag, 03 april 2020 11:10

Catena avvaktar stor affär med Coop

Skrivet av 

 

 


Catena har haft planer på att förvärva en del av fastigheten Aspestahult 1:1 i Eskilstuna för att där bygga ett cirka 105.000 kvm stort automatiserat lager.

 


Givet förändrade marknadsförutsättningar har Catena AB och Coop Logistik AB enats om att inte fullfölja den avsiktsförklaring som tidigare upprättats mellan parterna.

Avsiktsförklaringen mellan Catena AB och Coop Logistik AB omfattade förvärv av del av fastigheten Aspestahult 1:1 i Eskilstuna samt nybyggnation av ett cirka 105.000 kvm stort automatiserat lager. Med hänvisning till förändrade marknadsförutsättningar har parterna enats om att villkoren i avsiktsförklaringen inte längre är aktuella.

Den totala investeringen för Catena har uppskattas till en summa mellan 3,7 och 3,9 Mdr kr och om den planerade tidplanen följs beräknades anläggningen driftsättas under 2023.

– Givet omvärldsutvecklingen bedömer vi att den klokaste vägen framåt för oss är att pausa affären, vår relation med Coop är mycket god och vi ser fram emot fortsatt dialog när marknaden har stabiliserats, kommenterar Benny Thögersen, vd för Catena.

 

Catena meddelade för första gången den 10 januari i år  om förhandlingarna med Coop om förvärva en fastighet och uppföra ett cirka 105.000 kvm stort automatiserat lager i Eskilstuna kommun. Se länk.