16 april 2024
måndag, 06 april 2020 09:29

Hemsö köper i Wiesbaden för 700 Mkr

Skrivet av 

 

 


Wiesbaden är huvudstad i den tyska delstaten Hessen och har cirka 300.000 invånare. Närmaste stad är Mainz, som ligger på den motsatta sidan av floden Rhen, medan Frankfurt am Main är belägen 30 kilometer österut. Wiesbaden är tillsammans med Frankfurt huvudorterna för storstadsområdet Rhen-Main, med totalt 4 miljoner invånare. Flygbild: Wolfgang Pehlemann


Hemsö utökar fastighetsportföljen i Tyskland och förvärvar en utbildningsfastighet för rättsväsendet i Wiesbaden. Investeringen uppgår till cirka 700 Mkr och ett 15-årigt hyresavtal har tecknats med tyska staten.

Hemsö ökar antalet fastigheter inom kategorin rättsväsende och förvärvar ett utbildningscentrum för federala polisväsendet. Byggnaden är totalrenoverad under 2019 och numera specialanpassad för polisiär verksamhet.

– Med förvärvet breddar vi vårt ägande av samhällsfastigheter i Tyskland och vi är mycket nöjda med att öka vårt bestånd av rättsfastigheter. Sedan tidigare äger vi mest äldreboenden men vi inriktar oss även på fastigheter inom utbildning och rättsväsende, säger Jens Nagel, chef för Hemsö i Tyskland. 

Med förvärvet äger Hemsö fem fastigheter inom rättsväsende i Tyskland. Totalt äger och förvaltar Hemsö samhällsfastigheter med ett fastighetsvärde på drygt 8 Mdr kr i landet.