24 april 2024
onsdag, 08 april 2020 12:06

CW lanserar rapporten Office Snapshot Sweden

Skrivet av 

 

 


Annika Edström, Head of What’s Next/Research på Cushman & Wakefield och Kristoffer Sandberg, Head of Capital Markets på Cushman & Wakefield.


I den nya rapporten Office Snapshot Sweden presenterar Cushman & Wakefield aktuella kvartalsdata och trender för kontorsmarknaden i storstadsregioner över hela Sverige.

Under onsdagen lanserade Cushman & Wakefield den nya kontorsrapporten Office Snapshot Sweden, med uppdaterad marknadsinformation för kontorsmarknaden och Cushman & Wakefields syn på hyres- och investeringsmarknaden i hela Sverige med särskilt fokus på delmarknader i Stockholm, Göteborg och Malmö. Rapporten kommer framöver att ges ut kvartalsvis och visar i premiärupplagan på hur marknadsläget ser ut vid utgången av Q1 2020. 

Den första upplagan av rapporten innehåller även ett specialkapitel om Covid-19 och hur utbrottet har påverkat förutsättningarna på kontorsmarknaden, utifrån både ett investerings- och uthyrningsperspektiv
. Genom sina analystjänster bistår Cushman & Wakefield investerare i arbetet att kunna fatta bästa möjliga beslut även under rådande omständigheter.  

Anders Elvinsson
, Head of Valuation & Advisory på Cushman & Wakefield:, säger:
– I tider av stor osäkerhet kring marknadens framtida utveckling är det av största vikt att ha tillgång till pålitlig och aktuell marknads-information. Ännu viktigare blir detta om informationen ska användas som del i beslutsunderlaget inför en uthyrning, inhyrning eller transaktion. Cushman & Wakefield har nyttjat hela bolagets erfarenhet och kompetens för att tillhandahålla en kontorsmarknadsrapport som är väl underbyggd och möter önskemål från aktörer i branschen.

Den svenska kontorsfastighetsmarknaden går in i Q2 2020 från goda marknadsförutsättningar med historiskt låga vakanser. Yieldnivåerna har börjat söka sig marginellt uppåt under slutet av Q1, men även dessa är i nuläget historiskt låga. Avseende hyresnivåer ses ännu inga effekter av de senaste veckornas avvaktan på marknaden.

Annika Edström
, Head of What's Next/Research på Cushman & Wakefield, säger:
– I nya Office Snapshot Sweden skrapar vi lite på ytan av all den data och kunskap som finns samlad inom Cushman & Wakefield – från marknadsdata till transaktioner och uthyrningar. Vi kommer även att i varje ny upplaga av rapporten lyfta  viktiga globala trender som påverkar den svenska kontorsfastighetsmarknaden.