26 april 2024
onsdag, 08 april 2020 12:40

Professor Lucey: En miljard kommer att smittas

Skrivet av 

 

 


Daniel R. Lucey  är sedan år 2004, adjungerad professor i medicin och infektionssjukdomar vid Georgetown University Medical Center, Washington DC, USA.



Den ledande professorn i medicin och infektionssjukdomar Daniel R. Lucey, varnar världen för att tro att faran med coronapandemin är på väg bort, skriver SvD. Han jämför med sars-epidemin 2003 som hann stoppas genom kraftfulla insatser av Världshälsoorganisationen WHO.  Lucey tror att viruset kommer att härja i Europa och USA fram till i september. Bara i USA räknar han med minst 100.000 döda i smittan.

 

Daniel R. Lucey säger:

– Den här gången är det för sent. Därmed sprids viruset vidare i världen och blir en sjukdom som florerar minst ett år. Minst en miljard människor kommer sannolikt att smittas.

Redan i januari i år då rapporten från kinesiska hälsomyndigheter och Världshälsoorganisationen meddelade att symtom på Corona började den 8 december 2019.  Det innebär enligt Lucey att om dessa uppgifter är korrekta måste de första mänskliga infektionerna ha inträffat i november 2019. Corona kan även kommit inte tidigare – eftersom det finns en inkubationstid mellan infektion och symtom. Om så är fallet spreds viruset tyst mellan människor i Wuhan, innan klustret från stadens Huanan Seafood Wholesale Market upptäcktes i slutet av december. ”Viruset kom in på den marknaden innan det kom ut från den marknaden”, hävdar Lucey.