Skriv ut denna sida
torsdag, 09 april 2020 11:45

Slättö säljer till HEBA i Norrtälje Hamn

Skrivet av 

 

 


Fastigheten Gråalen 1 i Norrtälje Hamn innehåller 143 lägenheter fördelat på åtta huskroppar om fyra till sex våningar. Total uthyrningsbar yta uppgår till 8.527 kvm, varav 535 kvm utgör lokalyta.

 

 


Slättö har, inom sin fond Slättö VI AB, tecknat ett avtal med HEBA Fastighets AB om försäljning av en hyresbostadsfastighet i Norrtälje Hamn. Fastigheten är under uppförande och HEBA tillträder vid färdigställande som beräknas ske under det andra kvartalet 2021. Transaktionen sker i bolagsform och underliggande fastighetsvärde uppgår till 401 Mkr, motsvarande 47.000 kr/kvm uthyrbar area.

Fastigheten Gråalen 1 är belägen i Norrtälje Hamn där en ny stadsdel växer fram med flera aktörer representerade. Den nya stadsdelen blir en förlängning och fördubbling av Norrtäljes stadskärna och kommer bland annat att innehålla parker, torg, kajstråk, närservice samt ytor för rekreation.

Projektet som HEBA förvärvar består av 143 lägenheter fördelat på åtta huskroppar om fyra till sex våningar. Total uthyrningsbar yta uppgår till 8.527 kvm, varav 535 kvm utgör lokalyta.

– Detta är ett viktigt projekt för oss på Slättö och vi känner oss både trygga och glada över att lämna över fastigheten i HEBA:s goda händer nästa år. Vi kommer att inleda ett nära samarbete med HEBA för återstoden av projektet, kommenterar Sofie Sihver, transaktionschef på Slättö.

– Detta är vårt andra förvärv i vackra Norrtälje Hamn. Tillsammans med vårt tidigare förvärv som ligger i direkt anslutning blir det en bra förvaltningsenhet med 226 hyreslägenheter och ett äldreboende med 80 lägenheter, säger Patrik Emanuelsson, vd för HEBA Fastighets AB.

 

 


Senaste från Redaktionen