25 april 2024
torsdag, 09 april 2020 12:57

Stjärnkrogen Eriks Basar i konkurs

Skrivet av 

 

 


Anna Lallerstedt är dotter till stjärnkrögaren Erik Lallerstedt, som nu tvingas sätta en av sina tre restauranger i konkurs på grund av Covid-19. Bild: Stockholms Handelskammare

 

 


Ett flertal krögare gör nu konkurs på grund av Covid-19. Nu ansöker stjärnkrogen Eriks Basar på Kungsholmen om konkurs.

– Vi överlever helt enkelt inte corona tyvärr, säger ägaren Anna Lallerstedt till Aftonbladet.


Eriks Basar öppnade för två år sedan och restaurangen har fortfarande kvar kostnader som uppstod i samband med starten, något som blivit allt för tufft för verksamheten under rådande omständigheter.

– Vi kommer liksom inte ikapp. Coronaeländet blev dödsstöten för oss. Jag tror vi har tappat omkring 80 procent i omsättning. Det är ofantligt mycket, säger Anna Lallerstedt.

Anna Lallerstedt driver även Eriks Bakficka på Östermalm och Eriks Gondolen vid Slussen i Stockholm. Vid årsskiftet skulle Gondolen stänga sin verksamhet på grund av en fastighetsrenovering.

Men till följd av uteblivna gäster under coronaviruspandemin kommer restaurangen stänga redan den 16 maj. Planen är att öppna igen augusti 2022 när fastigheten ska vara färdigrenoverad. Omkring 70 anställda på Gondolen och Basar berörs.

Tack vare att fastighetsägaren (Atrium Ljungberg, redaktionens kommentar) stöttar oss får vi flytta ut redan nu, för vi har helt enkelt inte råd att driva Gondolen ett halvår till, säger Anna Lallerstedt.