1 maj 2024
torsdag, 16 april 2020 10:29

MQ sätts i konkurs

Skrivet av 

 

 


Nu när MQ Holding med klädkedjan MQ:s (MarQets) 119 butiker sätts i konkurs är det en tung smäll för bolagets huvudägare som är finansmannen Mats Qviberg.

 

 


MQ Holding lämnade idag den 16 april en konkursansökan till Göteborgs tingsrätt.Totalt driver MQ Holding 119 MQ-butiker som nyligen bytte namn till MarQet. Det här är en tung smäll för bolagets huvudägare som är finansmannen Mats Qviberg med familj.

I ett pressmeddelande skriver MQ Holding  att: ”Beslutet att ansöka om konkurs baseras på kraftigt försämrad försäljning under mars och inledningen av april och som bedöms ha betydande påverkan på konsumtionsmarknaden under en längre period även efter COVID-19. Styrelsen bedömer att förutsättningarna för att fortsätta bedriva MQ:s verksamhet väsentligt försämrats. De ytterligare kostnadsbesparingar och åtgärder som vidtagits i samband med pandemin bedöms inte vara tillräckliga med hänsyn till en redan tidigare utmanande ekonomisk situation. Det har heller inte varit möjligt att i nuvarande läge ta del av statliga lånegarantier via bolagets kreditgivare.”

Ingvar Larsson, vd, säger i en kommentar:
– Det är ett djupt beklagligt besked som styrelsen tvingats fatta, inte minst för vår personal, våra leverantörer och samarbetspartners. Vi har gjort allt vi kunnat för att möjliggöra en fortsättning av verksamheten men under rådande omständigheter får vi inse att det tyvärr inte är möjligt.

Bolaget har föreslagit advokat Lars-Henrik Andersson från Cirio som konkursförvaltare.

MQ Holdings butikskedja Joy har gått i konkurs, vilket man meddelade i mitten av mars. I slutet av mars gick också butikskedjorna Dea Axelsson och Flash i konkurs. För några dagar sedan ansökte sportkedjan Intersport om företagsrekonstruktion, vilket även klädkedjorna Brothers och Polarn & Pyret gjorde i slutet på mars månad. I går meddelade modekedjan Masai att den sätts i konkurs.
SF