18 maj 2024
måndag, 20 april 2020 10:22

Capman säljer skola i Vinsta till Stenvalvet

Skrivet av 

 

 


Tomträtten Skutkrossen 17, om cirka 12.000 kvm, i Vinsta, förhyrs till största delen av utbildningsförvaltningen i Stockholms stad, då det bedrivs grundskola för årskurs 4-9 i lokalerna.


CapMan Nordic Real Estate I Fund har slutfört försäljningen av tomträtten för skolfastigheten Skutkrossen 17 på Sorterargatan i Vinsta, nordvästra Stockholm, till Stenvalvet.

CapMan köpte fastigheten i augusti 2017 av Atlasmuren. Vid förvärvet hyrdes fastigheten 12.096 kvm ut till hyresgäster, inklusive Stockholms stads utbildningsavdelning som huvudhyresgäst. Sedan förvärvet har CapMan utvidgat skolområdet samt förlängt skolhyrestiden och förbättrat hyresvillkoren.

– Vi investerade i Vinsta eftersom det är en snabbväxande förort med ökande efterfrågan från skolor och företag. Området har genomgått positiva förändringar och kommer att gynnas ytterligare av öppningen av Förbifart Stockholm under de kommande åren, med Vinsta som en av de viktigaste in- och utfarter till Förbifart Stockholm. Efter att ha genomfört många mervärdestjänster på fastigheten är vi nu glada att sälja till en stark och långsiktig ägare av skolfastigheter som vi tidigare har samarbetat med, säger Per Tängerstad, Partner på CapMan Real Estate.

Skutkrossen 17 är den trettonde försäljningen som CapMan Nordic Real Estate I Fund har genomfört. Fokus för fonden, med ett kapital om 273 miljoner euro, är att förvärva huvudsakligen kontor, detaljhandel och bostadsfastigheter, belägna i etablerade marknader i större nordiska städer.

Tomträtten Skutkrossen 17 förhyrs till största delen av utbildningsförvaltningen i Stockholms stad, då det bedrivs grundskola för årskurs 4-9 i lokalerna.

Förvärvet ligger i linje med Stenvalvets strategi att förvärva och utveckla samhällsfastigheter med inriktning mot vård, skola, omsorg och rättsväsende. Fastigheten Skutkrossen 17 är en fastighet med projektutvecklingsmöjligheter som ligger i ett av Stockholms utvecklingsområden för bostäder. Byggnaden om cirka 12.000 kvm och är det andra förvärvet av skolfastigheter i Stockholmsområdet som Stenvalvet genomfört på kort tid. Andelen skolor i portföljen uppgick till 17 procent per årsskiftet.

– Tomträtten är belägen i ett framtida utvecklingsområde för bostäder, vilket gör förvärvet extra intressant, Vi arbetar metodiskt vidare enligt vår långsiktiga strategi att i egen regi utveckla lokaler för samhällsservice i Sverige,  säger Sara Östmark, tf vd för Stenvalvedt.

Stenvalvet har tillträtt fastigheten.