18 maj 2024
måndag, 20 april 2020 10:56

Platzer i avtal om hamnen i Arendal, Göteborg

Skrivet av 

 

 


Området Arendal i Göteborg. I december 2016 köpte Platzer av AB Volvo, cirka 338.000 kvm uthyrningsbar yta samt mark i områdena Arendal, Torslanda och Säve i Göteborg. I portföljen ingick bland annat kajområdet i Arendal och vattnet utanför.  Fotograf: JLL

 

 


Platzer och Göteborgs Stad har tecknat en avsiktsförklaring med syftet att möjliggöra en utökning av hamnverksamhet vid Ytterhamnarna i Göteborg.

– Vi ser mycket positivt på en överenskommelse med hamnen och kommunen, för att tillsammans utveckla både Arendal och hela Göteborg, säger P-G Persson, vd för Platzer.

I december 2016 inledde Platzer sin satsning på segmentet industri- och logistikfastigheter, genom att förvärva en fastighetsportfölj av AB Volvo bestående av cirka 338.000 kvm uthyrningsbar yta samt mark i områdena Arendal, Torslanda och Säve i Göteborg. I portföljen ingick bland annat kajområdet i Arendal och vattnet utanför.

Nu tas ett nytt steg för att tillsammans med Göteborgs Stad och Göteborgs Hamn utveckla området runt kajen i Arendal.

Platzer och Göteborgs Stad, med Göteborgs Hamn AB, Fastighetskontoret, Stadsbyggnadskontoret och Trafikkontoret, har tecknat en avsiktsförklaring med syftet att möjliggöra en utökning av hamnverksamhet vid Ytterhamnarna.

– Vi ser mycket positivt på en överenskommelse med hamnen och kommunen för att tillsammans utveckla både vårt område i Arendal och bidra till att stärka Göteborg som Sveriges bästa logistikläge, säger P-G Persson.


– Vi ser att en utökad hamnverksamhet i Arendal stärker våra industri- och logistiksatsningar på Hisingen, säger Johan Franzén, affärsområdeschef industri/logistik på Platzer.