5 maj 2024
tisdag, 21 april 2020 18:04

Aros byggstartar 116 lägenheter på Gärdet

Skrivet av 

 

 


Aros Bostad startar produktionen av 116 bostadsrätter för Ordonnansen V i korsningen Furusundsgatan och Värtavägen i Stockholm. Bild: Semrén & Månsson Arkitekter

 


Aros Bostad startar produktionen av bostadsprojektet Ordonnansen V i korsningen Furusundsgatan och Värtavägen i Stockholm. I enlighet med tidigare kommunikation har Peab anlitats för byggentreprenaden.

Projektet, som är ritat av Semrén & Månsson Arkitekter, omfattar två byggnader med totalt 116 bostadsrätter i varierande storlek. Försäljningen av bostäderna, vilka beräknas vara inflyttningsklara under våren 2022, har påbörjats. Aros Bostad har tecknat entreprenadavtal med Peab för uppförande av bostadsprojektet Ordonnansen V i korsningen Furusundsgatan och Värtavägen. Kontraktssumman uppgår till 283 Mkr.

 

Men det har tagit många år för Aros att sjösätta Ordonnansen V, eftersom projektet som tidigare hette Minecrafthusen, stoppades av Mark- och miljödomstolen i mars 2016. Det var boende i området som hade överklagat planerna, då de menade att de nya husen var för höga och att de hade en arkitektur som avvek för mycket mot övrig bebyggelse på Gärdet.  Aros överklagade beslutet och i februari 2017 upphävde Mark- och miljööverdomstolen de tidigare domslutet, vilket gav Aros rätt att bygga enligt den tidigare antagna detaljplanen för kvarteret från våren 2015. Se länk.

I en kommentar kan sägas att Gärdet är populärt.
I januari i år meddelade Aros att bolaget hade sålt samtliga 114 lägenhet på ritning i bostadsprojektet Tegeludden 16 på Östhammargatan 70 på Gärdet i Stockholm. Se länk. Projektet, som närmade sig färdigställande, är Aros Bostads tredje bostadsprojekt inom samma geografiska område. Priser för Tegeludden 16 på Östhammargatan 70 var för 2 rok om 32 kvm cirka 3,28 Mkr med en avgift om 1.849:-/månad till 10,2 Mkr för 4 r o k om 116 kvm med en avgift om 5.294:-/månad. SF