19 maj 2024
onsdag, 22 april 2020 10:30

Digital Inn i konkurs

Skrivet av 

 

 


En av Digital Inns hyresvärdar i Stockholm, BRF Vargen på Sveavägen 35, har också lämnat in en konkursansökan mot Digital Inn, eftersom den stora bostadsrättsföreningen på Sveavägen inte har fått någon hyresbetalning sedan juni 2019.

 

 


Efter flera stora problem och efter att en rekonstruktionsplan har underkänts  sätts nu Apple-återförsäljaren Digital Inn Holding AB och Digital Inn AB med totalt 9 butiker i Sverige i konkurs. Till slut hade butikerna inga varor att sälja efter att Apple sade upp avtalet med Digital Inn.

För ungefär två veckor sedan framkom det efter borgenärssammanträdet i Stockholms tingsrätt att möjligheten till att hitta en framtida lönsam verksamhet var små. Inte minst efter att bolagets största fordringsägare Ingram Micro, men även andra med stora fordringar som till exempel Skatteverket har meddelat att man inte ställde sig bakom en fortsatt rekonstruktion, skriver Computer Sweden.

 

En av Digital Inns hyresvärdar i Stockholm, BRF Vargen på Sveavägen 35, har också lämnat in en konkursansökan mot Digital Inn, eftersom den stora bostadsrättsföreningen på Sveavägen inte har fått någon hyresbetalning sedan juni 2019

Digital Inn köptes av Ambia Trading Group i april 2019 och i januari i år 2020 köpte bolaget även konkursen Teknikmagasinet med 35 butiker för 41 Mkr.

Marcus Andersson, vd för Ambia Trading Group, utvecklar köpet av Digital Inn för Breakit.
– Förvärvet av Digital Inn gick ganska fort och ska man vara lite självkritisk i efterhand borde vi ha gjort en bättre kontroll av bolaget innan vi köpte det.

Digital Inn har 5 butiker i Stockholmsområdet på Götgatan 14, Kungsgatan 31, Sturegatan 35 i Sundbyberg, Löfströms allé 6 A i Sundbyberg, samt Sankt Eriksgatan 45. Vidare har Digital butiker på Kungsgatan 19 i Eskilstuna, Dragarbrunnsgatan 28 i Uppsala, Drottninggatan 22 i Örebro och Tanneforsgatan 3 i Linköping.

För helåret 2018 redovisade Digital Inn Holding med 108 anställda en omsättning på 398,4 Mkr med en förlust  om -40,0 Mkr. Bolaget hade då gjort förluster sedan år 2010. Som mest omsatte butikskedjan cirka 623,3 Mkr år 2016.
SF