15 maj 2024
onsdag, 22 april 2020 14:10

Credentia bygger hyresrätter i Norrtälje

Skrivet av 

 

 


Credentia ska bygga 90 hyreslägenheter fördelat på fyra lamellhus i Bolkadalen, Norrtälje.



Credentia har förvärvat en fastighet, Kv.Skridskon av Greta Bostäder AB (Gar-Bo Försäkring AB), vilket innebär att Credentia utökar verksamheten genom sitt förvärv och satsar därmed på hyresrätter.

Bostäderna uppförs i det område i Norrtälje som kallas Bolkadalen. Kv.Skridskon består av cirka 90 hyreslägenheter fördelat på fyra lamellhus. De planerade bostäderna kommer att vara ett till fyra rum och kök. Gestaltningskonceptet bygger på att använda den sluttande södervända tomten där det kommer, utöver sutterängplan, att vara fyra våningar mot Arstabacken i väster och trappas ner till tre våningar för att möta bebyggelse i öster.

Projektet är i ett tidigt skede och är inne i en planeringsfas. En byggstart planeras till hösten 2020.

– Norrtälje är i stort behov av hyresrätter och vi på Credentia vill vara en aktiv aktör som bidrar till stadsutvecklingen. Vi ser fram emot att sätta spaden i marken och skapa fler bostäder i Norrtälje, säger Ronny Jansson, vd för Credentia AB.

Credentia i Norrtälje omsatte 415,3 Mkr med ett resultat om 121,5 Mkr för 2018 då bolaget hade 79 anställda. Under året ökade det egna kapitalet till 295,5 Mkr (174,0)