26 maj 2020
torsdag, 23 april 2020 12:28

Barck-Holst, ny affärsutvecklare på Atrium Ljungberg

Skrivet av 

 

 

 

 

 

Rekryteringen av Karin Barck-Holst (bilden) innebär att hon har anställts som affärsutvecklare på Atrium Ljungberg. Hon tillträder sin tjänst den 23 april och hon kommer att ansvara för bolagets utvecklingsarbete i Slussen, Stockholm.

Karin Barck-Holst
kommer närmast från Folksams kapitalförvaltning där hon ingått i fastighetsverksamhetens ledningsgrupp som projektchef, bland annat med ansvar för utvecklingen av Katarinahuset, en fastighet som Atrium Ljungberg förvärvade av Folksam 2018. Tidigare har  hon arbetat som marknadsområdeschef på Sweco Management och som projektchef på Borätt och Seniorgården.

– Jag är väldigt glad att Karin börjar hos oss på Atrium Ljungberg. Hennes tidigare erfarenheter kommer att vara mycket värdefulla för oss i vårt arbete med att utveckla våra projekt i Slussen, säger Daniel Kvant Suber, affärsutvecklingschef, norra och centrala Stockholm på Atrium Ljungberg.

Atrium Ljungberg är en av de största fastighetsägarna i Slussen
. Förutom Katarinahuset äger bolaget fastigheterna Glashuset och Sjömansinstitutet. Efter en överenskommelse med Stockholms stad, där Atrium Ljungberg återlämnat markanvisningen Hamnmästaren för att möjliggöra uppförandet av Nobel Center, har bolaget även flertalet markanvisningar i området.

Kvarteret Ormen
är en byggrätt där ett hotell planeras att uppföras ovanpå nuvarande tunnelbaneuppgång.

Bolaget ska även utveckla den kommande handelsplatsen under Södermalmstorg samt, sedan tidigare, Mälarterrassen som blir en publik byggnad med utblick över Gamla Stan och vattnet.

Slutligen har Atrium Ljungberg även kvarteret Ryssbodarne, en markanvisning delvis framför Katarinahuset, placerad ovan både Stadsgårdskajen och Saltsjöbanan med kontor och publika verksamheter i bottenvåningen. 

– Slussen är en fantastisk plats och en viktig knutpunkt i staden som berör och engagerar många människor. Det är med stor ödmjukhet och glädje som jag tar mig an uppdraget att tillsammans med teamet hos Atrium Ljungberg fortsätta bidra till en spännande stadsutveckling, säger Karin Barck-Holst.