29 april 2024
måndag, 27 april 2020 15:05

Akelius avskedar 58 anställda i Berlin

Skrivet av 

 

 

 


Akelius, som är en stor fastighetsägare i Berlin med cirka 12.000 bostäder, har känt av rörelsen som kräver tvångsförsäljning av privata bostadsbolags lägenheter till staden för att motarbeta hyreshöjningarna. Rörelsen vann eftersom Representanthuset har slutgiltigt lagstiftat för en striktare hyresreglering genom att frysa hyrorna i Berlin under fem år.

 


Renovering av hyresbostäder är inte längre möjlig i Berlin till följd av den nya hyresregleringen, skriver Akelius i ett pressmeddelande. Akelius säger upp 58 anställda som arbetslett renoveringar av bland annat hissar, balkonger, lägenheter. Se länk.


I en kommentar säger Ralf Spann, Head of Europe för Akelius:
– Det gör ont att avskeda skickliga och högt värderade kollegor. Jag är rädd att våra underentreprenörer ser sig tvungna att säga upp ytterligare femhundra personer. Detta är en sorglig dag.

I sin bokslutskommuniké meddelade Akelius att hyresregleringen i Berlin har sänkt bolagets årshyra i Berlin med cirka 20 MEUR: Se länk:

 

I juni 2019 sålde Akelius 2.839 lägenheter i Tyskland. Köpare var Deutsche Wohnen. Försäljningspris var 685 miljoner euro, motsvarande 7,2 Mdr kr.