26 maj 2020
tisdag, 05 maj 2020 12:54

SPG färdigställer 103 bostadsrätter i Haninge

Skrivet av 

 

 

 


Scandinavian Property Group (SPG) har tillsammans med BOX Bygg som totalentreprenör, färdigställt BRF Slänten 1, som består av 103 bostadsrätter, vilka är sålda till 90 procent.

Scandinavian Property Group (SPG) har tillsammans med BOX Bygg som totalentreprenör färdigställt BRF Slänten 1, som består av 103 bostadsrätter i anslutning till den nya pendeltågsstationen i Vega. Projektet består av yteffektiva 1:or till rymliga 4:or, samtliga lägenheter har en egen balkong och består av högkvalitativa materialval. Hittills är 90 procent av lägenheterna sålda.


Under sommaren 2019 påbörjades den andra etappen, kvarter 10, som omfattar 104 hyresrättslägenheter.

SPG byggstartar nu, tillsammans med BOX Bygg, det sista kvarteret i projektet som omfattar 85 arkitektritade hyresrättslägenheter.


År 2021 kommer SPG färdigställt tre kvarter som omfattar totalt cirka 300 nya bostäder i form av både hyresrätter och bostadsrätter. Utöver bostäder färdigställs även ett stort garage med 120 garageplatser och Vegas enda livsmedelsbutik där ICA är hyresgäst.

– Vi är mycket nöjda med vårt första kvarter BRF Slänten 1 och ser fram emot att sätta spaden i marken och påbörja vår sista etapp i området. Vega har under senare åren genomgått en stor utveckling i form av ny infrastruktur och nya bostäder. SPG är mycket glada över att vara med och bidra till denna utveckling tillsammans med BOX Bygg, säger Carl Zetterqvist, vd för SPG i Sverige.

– BOX är verkligen stolta och glada att ha blivit utsedd som totalentreprenör till SPGs tre kvarter i Vega. Projektets första kvarter har fått mycket beröm. Både avseende utformningen som BSK ansvarat för men också kvalitén i det som BOX ansvarat för. De återstående två kvarteren kommer säkerligen bli lika fina, säger Jonas Bill, vd för Box Bygg.

De två kvarteren som uppförs som hyresrätter med ICA-butik samt garage kommer att avyttras. Tango har anlitats för att hantera försäljningen.

Scandinavian Property Group är ett fastighetsbolag som grundades 2004 och verkar på den skandinaviska marknaden.  Organisationen består av 20 anställda med kontor i Oslo och Stockholm. SPG är en industriell aktör inom tre specifika områden, bostäder, samhällsfastigheter, samt projektutveckling av kontor och handel. SPG har sedan 2004 genomfört fastighetstransaktioner för över 60 Mdr kr.