19 maj 2024
onsdag, 06 maj 2020 10:01

Attendo säljer nytt äldreboende till Stenvalvet

Skrivet av 

 

 

 


Fridhem, som öppnar i sommar 2020, är beläget i den nya stadsdelen Kilen intill Ronnebyån och är det andra äldreboende som Attendo utvecklat i egen regi av de över 60 äldreboenden som bolaget utvecklat. Denna gång med NCC som totalentreprenör.

 


I Ronneby har Attendo utvecklat det kombinerade äldreboendet och trygghetsboendet Fridhem som sammanlagt omfattar 77 lägenheter och en total uthyrningsbar area om 4.773 kvm. Attendo har nu tecknat avtal med Fastighets AB Stenvalvet om en försäljning av projektet med beräknad inflyttning och tillträde i juni 2020. Fastigheten, med beteckning Kilen 8, är fullt uthyrd till Attendo på ett 15-årigt hyresavtal. Cushman & Wakefield har varit transaktionsrådgivare till Attendo i försäljningsprocessen. Parterna har i dagsläget valt att inte kommunicera köpeskillingen.

Mikael Stellinger
, transaktionsrådgivare vid Cushman & Wakefields Malmö-kontor säger:
– Dagens fastighetsmarknad rör sig tydligt mot säkrare segment som bostäder, samhällsfastigheter och logistik. Attendos projekt Fridhem motsvarar den höga kvalitet som marknaden efterfrågar och intresset var stort. För Stenvalvet innebär affären ett långt, säkert kassaflöde i ett prioriterat segment.

Fridhem, som öppnar i sommar 2020, är beläget i den nya stadsdelen Kilen intill Ronnebyån och är det andra äldreboende som Attendo utvecklat i egen regi av de över 60 äldreboenden som bolaget utvecklat. Denna gång med NCC som totalentreprenör.

 

Stenvalvet förvärvar även fastigheten Nybyggaren 1, omfattande 3.227 kvm, i Hässleholm.

Stenvalvets strategi är att förvärva och utveckla samhällsfastigheter med inriktning mot vård, skola, omsorg och rättsväsende. Genom förvärven förstärker Stenvalvets sitt fastighetsbestånd i södra Sverige och det ligger helt i linje med Stenvalvets planer att växa i orter företaget redan är etablerat i och på orter som ligger inom förvaltningskontorens närområden.

 

Fastigheten i Ronneby är ett nyproducerat boende för äldre med Attendo som hyresgäst och fastigheten i Hässleholm används till övervägande del som vårdcentral.

De båda fastigheterna kommer att förvaltas av region Syds kontor i Kalmar och Malmö. Stenvalvets regionchef Peter Högberg säger:
– Vi är mycket glada över att få möjligheten att förvärva ytterligare en fastighet med Attendo som hyresgäst. Vi har tre boenden för äldre i region Syd som drivs av Attendo och som förvaltas av samma förvaltare hos oss. Det goda samarbetet och en väl fungerade dialog är något vi värderar högt och som vi aktivt arbetar med. Vi ser fram emot att få hälsa Attendo välkomna till vår nya fastighet i Ronneby.

– Som verksamhetschef på ett äldreboende är fokus på boende/anhöriga och personal, men samtidigt har jag ett ansvar att fastigheten sköts och att de krav som ställs på oss uppfylls. För att kunna fokusera på detta är skötseln av fastigheten viktig och det gör att mitt arbete underlättas. I det samarbete jag haft under ett antal år med Stenvalvet kan jag bara säga att det gläder mig att få fortsätta att samarbeta med dem. Samarbetet har under de år jag varit verksamhetschef i Växjö fungerat alldeles utmärkt då Stenvalvet är lyhörda, snabba till beslut och man kan ha en dialog med dem vilket är nog så viktigt, säger Marie Hindrikson, verksamhetschef på Attendos boende på Fridhemsvägen i Ronneby.

– Det känns extra roligt att vi nu etablerar oss i Blekinge med förvärvet av ett modernt boende för äldre, framtaget helt enligt verksamhetens behov. Vi hoppas att etableringen i Ronneby blir startskottet för fler intressanta investeringar i närområdet. Förvärvet i Hässleholm kompletterar vårt bestånd på orten alldeles utmärkt. Skåneregionen tror vi mycket på och där har vi funnits länge, säger Charlotte Högberg, tf affärsutvecklingschef på Stenvalvet.