19 maj 2024
onsdag, 06 maj 2020 13:31

Skanska bygger psykiatrisjukhus i Norge

Skrivet av 

 

 

 


Den nya psykiatribyggnaden i Kristiansand, Norge, kommer få en yta om 10.750 kvm med 80 bäddar.

 

 

Skanska har tecknat avtal med Helse Sør Øst om att bygga ett nytt psykiatrisjukhus i Kristiansand, Norge. Kontraktet är värt 530 MNOK, cirka 509 Mkr, vilket kommer att inkluderas i orderingången för Norden för andra kvartalet 2020.

Den nya psykiatribyggnaden kommer få en yta om 10.750 kvm med 80 bäddar, varav 10 platser är avsatta för barn- och ungdomspsykiatri, öppenvård, behandlingsrum samt kök/matsal och tekniska rum.

Byggnaden är designad och utvecklad för att stimulera vården och bidra till att ge den bästa behandlingen för patienterna genom en ”helande arkitektur”, goda arbetsvillkor för de anställda samt genom en effektiv drift. Byggnaden kommer att uppföras enligt energiklass A med ett reducerat koldioxidavtryck.

Projektet startar omgående och byggnaden förväntas vara färdigställd i april 2023.

Skanska är ett av de ledande projektutvecklings- och byggföretagen i Norden, med verksamhet inom husbyggnation och infrastrukturbyggande i Sverige, Norge och Finland samt utveckling av bostäder och kommersiella fastigheter på utvalda hemmamarknader. Kommersiell fastighetsutveckling sker även i Danmark. Skanska omsatte cirka 70 miljarder kronor i sin nordiska verksamhet och hade drygt 15.200 anställda under 2019.