24 april 2024
fredag, 08 maj 2020 13:19

Colliers rådgivare vid försäljning av äldreboende

Skrivet av 

 

 

 


Äldreboendet Sudergården i Burgsvik på Gotland.

 

Colliers har agerat rådgivare åt Abirra AB och Visby Packhus AB vid försäljningen av en äldreboendefastighet i Burgsvik på södra Gotland. Hyresgäst är Region Gotland som 2009 tecknade ett 25-årigt blockhyresavtal med fastighetsägaren, återstående avtalstid är drygt 14 år. Vård- och omsorgsföretaget Attendo är operatör av äldreboendet Sudergården. Totalt årligt hyresvärde uppgår till cirka 4,7 Mkr.

Äldreboendet Sudergården uppfördes år 2009 och är belägen på södra Gotland i Burgsvik. Fastigheten är bebyggd i två plan med en total area om 2.224 kvm som omfattas av 30 boendelägenheter, flera gemensamhetsutrymmen samt lokaler för personal och administration. Byggnaden är även försedd med bergvärme samt 300 kvadratmeter solceller för optimerad energianvändning.

Prissumman uppgår till 62 Mkr och köpare är Slättö.


Joachim Svedberg
, Acting Head of Capital Markets, säger:
– Colliers fortsätter att vara aktiva i samhällssegmentet och har de senaste 12 månaderna gjort avslut om drygt 3,0 Mdr kr. Samhällsfastigheter som investeringsslag står sig starkt under rådande pandemi. Fastigheter med starka kassaflöden är nyckeln till fortsatt omsättning på marknaden närmsta halvåret.