18 april 2024
fredag, 08 maj 2020 18:27

Mats Qviberg köper konkursboet MQ

Skrivet av 

 

 

 


Mats Qviberg döpte om sin klädkedja MQ till MarQet i januari 2020. Klädkedjans ursprung är från 1957 då 25 herr- och dambutiker inledde ett samarbete under namnet Detex AB och år 1979 antog Detex namnet MAN och QVINNY. År 1988 lanserades den gemensamma profilen MQ.  År 2006 gick investmentbolaget CapMan och Mats Qviberg in som majoritetsägare i MQ. MQ börsnoterades vid NASDAQ OMX Stockholm den 18 juni 2010. I maj 2016 anslöts modekedjan Joy till koncernen. Vid konkursen i april i år hade MQ 645 anställda och 119 butiker.



Den 16 april försattes klädkedjan MQ i konkurs, se länk, men nu köper den gamla ägaren Mats Qviberg tillbaka koncernen från konkursboet, rapporterar Breakit

– Det här blir en bra lösning för alla parter, säger MQ:s konkursförvaltare Lars-Henrik Andersson.

Konkursförvaltaren har haft flera intressenter men till sist återstod bara en budgivare – finansmannen Mats Qviberg. En stötesten i förhandlingarna har varit att få med sig den norska banken DNB som lånat ut cirka 200 Mkr till MQ.

– DNB och de andra stora fordringsägarna har godkänt den här lösningen, säger Lars-Henrik Andersson.

Butikskedjan har varit stängd i en vecka, men i morgon lördag öppnar affärerna igen.

– Köparen ska egentligen svara på det men om jag får gissa så tror jag att de flesta butikerna kommer finnas kvar, säger Lars-Henrik Andersson.

Ingvar Larsson, vd på MQ MarQet, kommenterar i ett pressmeddelande:
– Det är väldigt glädjande att vi får möjlighet att återuppstå och fortsätta resan som påbörjats, framförallt för våra kunders skull. Vidare vet jag vilket helhjärtat engagemang och passion som finns inom bolaget och vi kommer fortsätta göra allt för att ge våra kunder en fantastisk köpupplevelse.

Claes-Göran Sylvén
, styrelseordförande MQ, säger:
– Det är med stor glädje vi nu kan se att MQ MarQet får en ny ägare och bolaget får de allra bästa förutsättningarna att utvecklas framöver.

Mats Qviberg
, huvudägare, säger:
– Vi är glada att vi hittat en lösning som är bra för kunderna och de anställda.