3 maj 2024
måndag, 11 maj 2020 11:42

Eva Lenngren, ny vd för Roslagsbostäder

Skrivet av 

 

 

 

 

 

Styrelsen i Roslagsbostäder har utsett Eva Lenngren (bilden) till ny vd. Hon har lång erfarenhet från strategisk och operativ fastighetsförvaltning från både kommunal och statlig verksamhet.

– Det är väldigt hedrande att jag har fått förtroendet att axla vd-rollen i Roslagsbostäder. Norrtälje kommun är inne i en spännande expansion och Roslagsbostäder är ett viktigt företag för invånarna i Norrtälje, så det ska bli spännande att fortsätta utveckla bolaget tillsammans med medarbetarna, säger Eva Lenngren.

Eva Lenngren kommer närmast från en tjänst som fastighetsdirektör och chef för fastighetsförvaltningen på Fortifikationsverket. Hon har tidigare varit fastighetschef på AB Stockholmshem och Locum AB. Hon är civilingenjör inom lantmäteri och har lång erfarenhet från fastighetsbranschen.

– Vi har gjort en riktig bra rekrytering när vi knutit Eva Lenngren till Roslagsbostäder. Hon har både rätt erfarenheter, ledaregenskaper och engagemang för att fortsätta utveckla vårt bostadsbolag, säger Roland Brodin (M), styrelseordförande Roslagsbostäder AB.

– Roslagsbostäder är ett bra kommunalt bolag. Jag välkomnar Eva Lenngren till oss och ser fram mot att hon fortsätter att göra Roslagsbostäder ännu bättre, säger Bino Drummond (M), kommunstyrelsens ordförande.

Eva Lenngren tillträder tjänsten som vd den 10 augusti
. Roslagsbostäders nuvarande vd, Ann Söderström, har rekryterats till det kommunala bolaget Ekeröbostäder och hon lämnar sitt uppdrag i Norrtälje kommun under våren i år 2020.

Roslagsbostäder äger och förvaltar 2.188 lägenheter och cirka 170 lokaler i Norrtälje kommun. Den totala ytan uppgår till drygt 154.000 kvm, varav cirka 13.000 kvm är lokaler.