29 april 2024
onsdag, 13 maj 2020 13:22

Aberdeen/NCC har byggt tre bostadstorn i Aalborg

Skrivet av 

 

 

 


NCC har färdigställt tre bostadstorn med 166 lägenheter i  Aalborg på Nordjylland åt byggherren Aberdeen Standard Investments.

 

 

 

De högsta bostadstornet är 66 meter högt. Alla lägenheter har balkong.

 


NCC har färdigställt tre bostadstorn åt Aberdeen Standard Investments, som kallas Horisonten i Aalborg nära Nørresundby, som blir Nordjyllands högsta byggnader och nya landmärken i staden. De upp till 66 meter höga tornen innehåller 166 lägenheter, varav den största omfattar hela 236 kvm.  NCC sålde en stor del av lägenheterna under byggtiden åt Aberdeen Standard Investments.

– Det är med viss stolthet vi överlämnar Horisonten till de framtida invånarna. Vi har haft en riktigt bra byggprocess med alla parter, och längs vägen utsågs projektet till och med till Danmarks finaste byggplats. Det har skett en konstruktiv dialog och utarbetad planering med byggherren Aberdeen Standard Investments, säger Kasper Knudsen, projektledare på NCC.

NCC har varit en entreprenör för Horisonten, som byggstartades i december 2017. Horisonten färdigställdes en månad före utsatt tid. Redan i startfasen optimerades arbetsprocesserna för att öka produktionshastigheten.

Horisonten, som har formgetts av Arkitema, innehåller 166 lågenergilägenheter.
Lägenheterna är från 1 rok om 49 kvm och upp till 5 rok om drygt 200 kvm. Horisonten har en takvåning om 236 kvm med en takterrass om 379 kvm och ett orangeri om 40 kvm..

Alla lägenheter har balkong. På gatunivå etableras kaféer.