20 april 2024
fredag, 15 maj 2020 12:42

Diös utvecklar kv. Vale i centrala Umeå ​​​​​​​

Skrivet av 

 

 

 


Kvarter Vale i centrala Umeå ​​​​​​​ska utvecklas med fler bostäder, kontor och servicetjänster.

 

 


Ett nytt stadskvarter, intill Vasaplan i Umeå, med bostäder och kontor, är en del av Diös utvecklingsplaner för centrala Umeå. Det nya kvarteret utgör en del av Umeå kommuns fördjupade översiktsplan för ett utvecklat och förtätat centrum med fler bostäder och ett nytt blandat innehåll. Nu påbörjas samrådet för det framtagna förslaget.

Centrala Umeå är under stor utveckling med fler bostäder, kontor och servicetjänster, vilket det nya kvarteret Vale kommer att innehålla. Diös har under lång tid tittat på en utökad byggrätt för att kunna tillskapa både moderna lägenheter, attraktiva kontor och kommersiella lokaler med hög kvalitet i centrum.

– Vi vill fortsätta att vara med och skapa förutsättningar för Umeås utveckling och vi är övertygade om att kvarteret Vale kommer att bidra till en attraktiv stadskärna. Nu ser vi fram emot att komma vidare i processen och kommande samråd tillsammans med kommunen. Umeå är en av Sveriges snabbast växande städer och där vill vi vara med, säger Göran Fonzén, affärschef, Diös Umeå.

Syftet med planen för Vale 17 är att möjliggöra utökad byggrätt för bostäder, kontor och handel samt säkerställa relationen till riksintresset för kulturmiljö samt för stadsbilden.