19 april 2024
måndag, 18 maj 2020 17:45

Wihlborgs hyr ut 2.100 kvm till Folktandvården

Skrivet av 

 

 

 


I fastigheten Terminalen 1, har Wihlborgs startat första etappen av ombyggnaden av Helsingborg C (f.d Knutpunkten) genom att skapa 7.700 kvm nya, miljöcertifierade kontorsytor ovanpå den befintliga byggnaden. Byggstart skedde under Q4, 2018 med ett färdigställande under Q4, 2020. Arkitekt: Tengbom och entreprenör: NCC.

 

 

 


Wihlborgs har tecknat avtal med Folktandvården Skåne om en utökning av lokalerna i Terminalen 1 (Helsingborgs central) med 700 kvm till totalt 2.100 kvm.

Folktandvården Skåne hyr idag 1.400 kvm i Terminalen 1 för både allmän- och specialist­tandvård. Verksamheten växer och nu utökar man alltså lokalerna med 700 kvm i direkt anslutning till de befintliga. Både tillkommande och befintliga lokaler byggs om för att passa verksamhetens förändrade behov och skapa en välfungerande helhet. Folktandvården Skåne har tecknat ett femtonårigt avtal för hela ytan om 2.100 kvm.

– Vi är mitt i en stor omvandling av Helsingborg C där vi skapar framtidens transportnav med en välkomnande och trygg atmosfär, ökad service, nya kontorsytor och ny gestaltning. Att samtidigt kunna bidra till fortsatt utveckling för Folktandvården Skåne i Helsingborgs mest centrala läge känns förstås mycket bra, säger Ulrika Hallengren, vd för Wihlborgs.

–  Utökningen låter oss nyttja lokalerna bättre och öppna upp mot omgivningen. Detta innebär att tillgängligheten för våra kunder blir mycket bättre. Verksamheten kommer ha utrymme för att utvecklas, bland annat med jobbrotation, meriteringstandläkare och ST-tandläkare, säger Åsa Wahlin, chef för Folktandvården Skånes klinik på Helsingborg C.

I fastigheten Terminalen 1, har Wihlborgs startat första etappen av ombyggnaden av Helsingborg C (f.d Knutpunkten) genom att skapa 7.700 kvm nya, miljöcertifierade kontorsytor ovanpå den befintliga byggnaden. Byggstart skedde under Q4, 2018 med ett färdigställande under Q4, 2020. Arkitekt: Tengbom
och entreprenör: NCC.