17 april 2024
tisdag, 19 maj 2020 10:50

Logicenters satsar vidare i norska Vestby

Skrivet av 

 

 

 


Logicenters köper mer mark för att bygga en logistikanläggning i Vestby, som är en del av Oslos södra logistikkorridor.

 

 

Logicenters utökar sin närvaro i Vestby, Norge. Det görs genom ett markförvärv i området om 27.000 kvm. Logistikfastighetsaktören väntas därefter utveckla en logistikanläggning upp till cirka 13.500 kvm på den nyförvärvade tomten som ligger centralt belägen i Vestby Næringspark.

Av den 27.000 kvm  stora tomten som nu Logicenters har förvärvat förväntas upp till 70 procent att bebyggas, vilket är ett led i bolagets  satsning på att ytterligare stärka sin närvaro Vestby.

– För Logicenters är det inte bara bärande att etablera oss på geografiskt strategiska platser för logistik, utan även att fortsätta att stärka vår närvaro ytterligare i dessa områden. Det är just det vi nu gör genom det här markförvärvet. Vestby är väl lämpat för logistik och med närhet till Oslo märker vi att många aktörer anser området attraktivt. Vi ser mycket fram emot att nu kunna utveckla ytterligare högkvalitativa logistikanläggningar i området , säger Jens Petter Hagen, Partner på NREP Norge.

Vestby är en del av Oslos södra logistikkorridor och området har närhet till väg E6 och är beläget med närhet till Oslo. Logicenters är sedan tidigare etablerade i området genom en modern logistikfastighet om cirka 44.000 kvm samt en pågående nyutveckling av en 12.000 kvm stor fastighet som beräknas stå färdig i början av år 2021.