Skriv ut denna sida
onsdag, 20 maj 2020 12:00

Castellum hyr ut stort i Brunna, Kungsängen

Skrivet av 

 

 

 


I Castellums nyligen färdigställda fastighet på Mätarvägen 9 i Brunna, Kungsängen, om totalt 8.500 kvm, är i dagsläget uthyrd till 70 procent.

 


I Castellums moderna och nyligen färdigställda fastighet på Mätarvägen 9 i Brunna, Kungsängen, har Sveriges ledande bilverkstadskedja Mekonomen och en av norra Europas största e-handlare Home Furnishing Nordic AB valt att fortsätta sina tillväxtresor. Tillsammans hyr de en yta om cirka 3.400 kvm av fastighetens totala 8.500 kvm.

Mekonomens verksamhet omfattar hela kedjan från inköp av reservdelar till grossisthållning och försäljning till konsumenter och företag. I lokalen i Brunna kommer de erbjuda både bilverkstad samt ha butik. Home Furnishing Nordic är en av norra Europas största e-handlare inom möbler och inredning och är en del av Bygghemma Group, där onlinebutiker som Trademax, Chilli, Furniturebox och WeGot ingår.

– Lokalen som Castellum erbjöd oss kommer anpassas för just vår verksamhet, har smarta logistiklösningar samt ett fördelaktigt geografiskt läge. Tack vare den nya lokalen, kan vi ytterligare skala upp vårt eget framgångsrika distributionsnät där vi levererar direkt till slutkund i så kallade last-mile leveranser. Fler sista milen leveranser innebär förutom snabbare leveranser även högre säkerhet, mindre miljöpåverkan, bättre service och full flexibilitet till våra kunder - en avgörande konkurrensfördel i vår bransch, säger Christian Eriksson, vd för Home Furnishing Nordic.

Lokalerna på Mätarvägen 9 ligger i ett modernt och snabbt växande företagsområde med nära anslutning till E18 och E4.

– Flera stora bolag har redan etablerat sig i området och vi är glada att fler och fler upptäcker den potential som finns i Brunna med de snabba distributionsvägarna. Vi har nu signerat sex avtal i vår miljöklassade fastighet och vi märker att det finns ett stort intresse för våra lokaler, säger Martin Bjöörn, vd för Castellum Region Stockholm-Norr.

I dagsläget är 70 procent av lokalerna i Castellums fastighet på Mätarvägen 9 uthyrda.

 

 

 


Senaste från Redaktionen