16 april 2024
måndag, 25 maj 2020 17:37

Sveafastigheter bygger äldreboende i Flen

Skrivet av 

 

 

 


Sveafastigheter har i samarbete med White arkitekter utvecklat ett förslag för särskilt boende för äldre vid Gårdsjö strand i centrala Flen. Illustration: White arkitekter

 

 

 


Med hållbarhet och god arkitektur i fokus vinner Sveafastigheter markanvisning för särskilt boende för äldre, gruppbostad och lägenheter intill natursköna Gårdsjö strand i centrala Flen. Sveafastigheter har i samarbete med White arkitekter utvecklat ett förslag för särskilt boende för äldre vid Gårdsjö strand i centrala Flen. Med hållbarhet och god arkitektur i fokus samspelar äldreboendet med såväl närheten till vattnet och strandpromenaden som med den omgivande gatunära bebyggelsen.

I markanvisningen ingår äldreboende med 69 lägenheter, gruppbostad samt i ett första skede 50 bostäder. Bostäderna kommer att bli ett välkommet tillskott av lägenheter i Flen.

Här kan människor i alla åldrar få en chans att bo i ett område med god tillgång till service och publika kommunikationer, promenadavstånd till centralstationen och pendlingsavstånd på mindre än en timme till Stockholm. Med solceller på tak och fasader i trä, tegel och puts kommer bostäderna att harmoniera väl med nuvarande bebyggelse i området.

Preliminär byggstart blir årsskiftet 2021–2022. Äldreboendet vid Gårdsjö strand i Flen blir Sveafastigheters tredje äldreboende och kommer drivas av Flens kommun. Två äldreboenden byggs just nu: ett i Upplands Väsby tillsammans med Silver Life samt ett i Kalmar tillsammans med Vardaga.

– Vi är väldigt glada att Flens kommun har utsett oss till vinnare i markanvisningstävlingen. Vårt förslag har fokus på platsens unika förutsättningar, god arkitektur med ett långsiktigt och ansvarsfullt ägande och egen förvaltning. Nu ser vi fram emot ett långsiktigt samarbete med Flens kommun i utveckling av staden, säger Carl Auer, affärsområdesansvarig för samhällsfastigheter på Sveafastigheter.


Ann-Charlotte Munter
, kommunstyrelsens ordförande i Flen välkomnar det nya äldreboendet och bostäderna. Hon säger:

– Ett nytt modernt äldreboende och nya bostäder med god arkitektur på Flens vackraste plats är mycket efterlängtad här i Flen. Det är en glädje att äntligen kunna erbjuda de som behöver den här typen av lägenheter inom kommunens gränser