18 april 2024
onsdag, 27 maj 2020 11:24

Patrizia köper sju vårdfastigheter i Tyskland

Skrivet av 

 

 

 


Visualisering av Patrizias kommande projekt med en hälso- och sjukvårdfastighet i staden Mergentheim, cirka 15 mil sydost om Frankfurt am Main.

 

 



Den portfölj med sju tyska vårdfastigheter som Patrizia köper kommer att omfatta 38.100 kvm uthyrningsbar yta för assistentboende, dagvård, demenspatienter och intensivvård. Samtliga fastigheter är uthyrda till Advita Pflegedienst GmbH på 20-åriga hyresavtal. Patrizia förvaltar fastighetstillgångar för mer än 1,3 miljarder euro inom sjukvårdssektorn

Förvärvet av portföljen med sju tyska vårdfastigheter sker på uppdrag av Patrizia Social Care Fund III. Säljaren av portföljen är Senioren-Wohnen Holding GmbH, ett dotterbolag till Advita som ansvarar också för utvecklingen av Advitafastigheter.

Portföljen inkluderar en befintlig vårdfastighet i Schwäbisch Hall plus sex nyckelfärdiga utvecklingar av vårdfastigheter i Schwäbisch Hall, Offenburg, Bad Kreuznach, Bad Windsheim, Lauda Königshofen och Bad Mergentheim.

När byggnadsarbeten är klara år 2023 kommer den totala portföljen att omfatta 38.100 kvm uthyrningsbar yta  med 329 enheter för assistentboende, 240 dagvårdsenheter, 146 enheter för demens och intensivvårdsanläggningar. Advita Pflegedienst GmbH, som är en av de ledande sjukvårdstjänstoperatörerna i Tyskland, kommer att hyra fastigheterna på enskilda 20-åriga hyresavtal.

Daniel Dreyer
, chef för transaktioner Dach på Patrizia, säger i en kommentar:
– Vi är glada över att ha slutfört en spännande transaktion eftersom vi kunde förvärva en modern portfölj av högkvalitativa fastighetstillgångar uthyrda till en erfaren och känd operatör av långa hyresavtal, vilket kommer att leverera ett stabilt kassaflöde till våra investerare.

Han fortsätter:
– Under de senaste åren har vi utökat vår exponering på vårdfastigheter i Tyskland eftersom efterfrågan har ökat stadigt för dessa fastigheter. Även om den nuvarande COVID-19-pandemin har skapat en viss ekonomisk osäkerhet, har investeringsmarknaden för hälso- och sjukvårdfastigheter förblivit motståndskraftig. Vi är övertygade om att denna sektor kommer att fortsätta spela en central roll i framtiden.

Patrizias rådgivare i affären var Hogan Lovells från Hamburg.