17 maj 2024
måndag, 01 juni 2020 12:38

CLS köper i Nürnberg, Tyskland

Skrivet av 

 

 

 


Fredrik Widlund, CEO för CLS Holdings.

 

 

 

 

CLS meddelar att bolaget har förvärvat en kontorsfastighet på Georg-Elser-Strasse 7 i Nürnberg för 18,2 MEUR, cirka 190,5 Mkr, exklusive kostnader. Fastigheten på Georg-Elser-Strasse 7 uppfördes år 2014 som en modern, kontorsbyggnad i  fyra våningar med 5.913 kvm lokalarea. Fastigheten är fullt uthyrd till det ledande telekommunikationsföretaget Deutsche Telekom.

 

Byggnaden ligger i Hansapark och nära telekommunikationstornet i sydvästra Nürnberg, som är den näst största staden i Bayern efter München. Fastigheten ligger nära tunnelbanestationen Hohe Marter som ger snabb tillgång till både centralstationen och Nürnbergs flygplats.

Tillgången har en återstående hyresperiod om 7 år med en nettohyra om 1,1 MEUR per år, vilket återspeglar en initial direktavkastning om 5,8 procent. Fastigheten kommer att ge ett starkt kassaflöde till CLS från Deutsche Telekom, vars kunder till 48 procent utgörs av statliga företag och andra större företag.

Förvärvet kommer att finansieras av CLS och Sparkasse Nürnberg.

Fredrik Widlund
, CEO för CLS, säger i en kommentar:
– Denna affär med en stark fastighet tillför CLS en exceptionell hyresgäst till bolagets fastighetsportfölj. Det långa hyresavtalet ger en regelbunden inkomst med en stark avkastning, vilket kan leverera ytterligare värde på längre sikt. Nürnberg är en spännande och växande stad för affärsliv och tillgångens kvalitet och närhet till viktiga transportförbindelser säkerställer fastighetens starka kvalité.