2 maj 2024
måndag, 01 juni 2020 13:22

Offentliga Hus köper studentbostäder i Göteborg

Skrivet av 

 

 

 


Offentliga Hus köper Opalparken Bostads AB med den obebyggda fastigheten Göteborg Önnered 45:17, där det ska byggas studentbostäder vilka ska stå klara i augusti 2022.

 

 

 


Fastators innehavsbolag Offentliga Hus har ingått avtal med ett lokalt investerarkonsortium, om köp av Opalparken Bostads AB med den obebyggda fastigheten Göteborg Önnered 45:17. Förvärvet tillträds den 1 juli 2020. Köparens rådgivare i transaktionen har varit Joachim Svedberg, Colliers International.

Fastigheten är en projektfastighet med en avtalad projektentreprenad för uppförande av cirka 10.250 kvm bruttoarea (BTA), huvudsakligen för studentbostäder. Ett 20-årigt blockhyresavtal är tecknat med Stiftelsen Göteborgs Studentbostäder. Hyresvärdet för fastigheten uppgår efter färdigställande till drygt 16 Mkr per år och inflyttning beräknas till augusti 202
2.

Offentliga Hus äger sedan tidigare grannfastigheten, Önnered 4:15, som även den är under uppförande av cirka 13.000 kvm uthyrbar yta. Långa hyresavtal är tecknade med Göteborgs Stad och Hemköp och inflyttning är beräknad till fjärde kvartalet 2020.

– Detta förvärv av det framtida studentbostadshuset, med ett 20-årigt hyresavtal, blir ett starkt komplement till Offentliga Hus fastighetsportfölj i Västra Götaland. Fastigheten har ett mycket bra läge vid Opaltorgets spårvagnstation i Göteborgs utkant och är grannfastighet till Önnered 4:15 som Offentliga Hus sedan tidigare förvärvat, kommenterar Fredrik Brodin, vd för Offentliga Hus.

Fredrik Brodin
fortsätter:
– Vi ser ett fortsatt starkt flöde av intressanta transaktionsmöjligheter och vi har fortfarande inte sett någon påverkan på hyresintäkterna i vår förvaltningsportfölj av de samhällsproblem som utbrottet av Covid-19 medfört. Arbetet med att bygga ut och stärka organisationen fortlöper och vi siktar på en kapitalanskaffning och börsintroduktion under 2020.

– Förvärvet av Önnered 45:17 bidrar till vårt kluster av fastigheter i Göteborgsregionen och vi ser med tillförsikt fram emot att komplettera Offentliga Hus fastighetsportfölj med liknande samhällsfastigheter, säger Johan Bråkenhielm, COO på Offentliga Hus.

Joachim Svedberg
, Acting Head of Capital Markets, säger:
– Colliers är glada att återigen få förtroendet att jobba tillsammans med Offentliga Hus. Intresset för samhällsfastigheter och studentbostäder fortsätter att stå sig starkt, inte minst i denna Covid-19 kris.