24 april 2024
måndag, 01 juni 2020 17:17

Optimal öppnar lokalkontor och hyr ut i Gottsunda

Skrivet av 

 

 

 


Kenneth Christensen, vd för Optimal.

 

 

 


Med uppdrag från Malmö i söder till Kiruna i norr är Optimal fastighetsägarens högra hand i bl.a. utvecklings- och etableringsfrågor, analyser och förvaltningsuppdrag. Nu öppnar konsultbolaget ett lokalkontor i Uppsala, i Gottsunda Centrum.

– Det känns fantastiskt roligt att expandera, säger Kenneth Christensen, vd för Optimal. Vi har en såväl genomfört en rad uppdrag och har flera pågående i Uppsala och sedan 2017 arbetar vi på uppdrag av Uppsala Kommunala Fastighets AB (UKFAB) i utvecklings- och etableringsuppdrag i Gottsunda. Därför känns det naturligt att vi förlägger ett kontor där och kan ha konsulter på plats på heltid, fortsätter han.

Emma Walheim
, som rekryterades till Optimal i början på januari i år, blir etableringsansvarig på nya kontoret och jobbar bl.a. med uthyrning av kontor och kommersiella lokaler i Gottsunda Centrum.

Några av Optimals uppdrag: Analysuppdrag av Sivia Torg för Rikshem, kommunikation och marknadsföring av St Per Gallerian för Skandia Fastigheter och etableringen av restaurang Pong för Jernhusen.

Optimal etablerar nu en unik familjecentral om cirka 1.000 kvm i Gottsunda Centrum och ytterligare cirka 600 kvm hyrs ut till Uppsalahem. I Gottsunda Centrum i södra Uppsala har konsultföretaget Optimal, på uppdrag av Uppsala Kommunala Fastighets AB (UKFAB) samarbetat med kommunens förvaltningar för att skapa en tvärprofessionell servicefunktion som ska stärka Uppsala kommuns familjecentrerade verksamheter i området.  Samarbetet har mynnat ut i att Familjecentralen nu etableras i Gottsunda Centrum. De nya lokalerna för familjecentralen utgörs sammanlagt av en yta om 1.000 kvm, varav 700 kvm hyrs ut till kommunen och ytterligare 300 kvm till Region Uppsala och är inflyttningsklara hösten 2021.

– Det har varit ett mycket givande och roligt uppdrag att få delta i olika samarbeten som ledde fram till den här etableringen, säger Thomas Cassel, uppdragsansvarig på Optimal. Detta är bra exempel på hur vi arbetar, med att först titta på behoven i området och lokaliseringen och därefter möjligheten att kontraktera den verksamhet som bäst kommer att bidra till att utveckla kvarteret för de människor som bor och verkar i området.la lokaler med Mödra- och Barnavårdscentralen. Familjecentralen är en del i Uppsala kommuns arbete för att kunna arbeta med föräldrastöd, förebyggande åtgärder för att trygga barn och ungas uppväxt och följa FNs Barnkonvention som blev svensk lag i början på 2020.

I dagarna blev det också klart med Uppsalahem som hyr cirka 600 kvm kontorsyta i Gottsunda för 40 arbetsplatser. Optimal har uthyrningsansvaret i Gottsunda Centrum på uppdrag av UKFAB och det är just det nära samarbetet som är frukten av goda och lyckade resultat.

Uppsala kommunala Fastighets AB som är helägt av Uppsala kommun är ett allmännyttigt fastighetsbolag som äger, utvecklar och förvaltar ett stort bestånd av bostäder, centrumanläggningar och lokaler i Uppsala.

Stadsdelen Gottsunda är en av UKFABs viktigaste verksamhetsområden där de äger och utvecklar Gottsunda Centrum.  

Optimal är ett konsultbolag som på uppdrag av fastighetsägare och kommuner bistår med analyser, fastighetsutveckling, uthyrning och förvaltning.