20 april 2024
tisdag, 02 juni 2020 12:43

ALM Equity bygger hyresrätter på Telegrafberget

Skrivet av 

 

 

 


ALM Småa Bostad ska bygga 174 hyresrätter på Telegrafberget, som är beläget på södra stranden vid Halvkakssundet intill farleden in till Stockholm. Telegrafberget ligger i Boo, Nacka kommun, och har vägförbindelse från Orminge via Kummelbergets industriområde. Området har fått sitt namn av en optisk telegraf som fanns på bergets högsta punkt.

 

 


ALM Equitys dotterbolag ALM Småa Bostad byggstartar förvaltningsprojektet Skogshusen med 174 hyresrätter och en förskola på Telegrafberget i Nacka. På Telegrafberget växer ett helt nytt bostadsområde fram med drygt 400 bostäder. Området ligger cirka 25 minuter från Stockholms innerstad, i ett naturskönt läge med utsikt över Halvkakssundet och Lidingös södra strandlinje. Skogshusen är ALM Småa Bostads första byggnation av två i området.

– Det är fantastiskt att få möjlighet att bidra med yteffektiva och klimatsmarta hyreslägenheter i ett så unikt läge. Här behöver man inte ha miljoner på banken för att bo med naturreservatet som närmsta granne och utsikt över farleden in mot stan, säger Joakim Alm, vd för ALM Equity AB.

Projektet är ett samarbete mellan flera av ALM-koncernens bolag där ALM Småa Bostad utvecklar, 2xA Entreprenad bygger och Smarta Hyresbostäder äger och förvaltar de färdigställda bostäderna. De färdigställda lägenheterna beräknas tillträdas av Smarta Hyresbostäder Q2 år 2022 och ge driftnetton om cirka 12,7 Mkr.